Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Χριστούγεννα 2017: Γεύμα αγάπης για τους άστεγους της Αθήνας

Χριστούγεννα 2017: Γεύμα αγάπης για τους άστεγους της Αθήνας

Περισσότερες από 1.000 μερίδες φαγητό μοίρασε και τα φετινά Χριστούγεννα ο Δήμος Αθηναίων και το ΚΥΑΔΑ στους άστεγους και τους άπορους της πρωτεύουσας που έμειναν μακριά από τη ζεστασιά του γιορτινού τραπεζιού.

Άνθρωποι που ζουν στους δρόμους, που αδυνατούν να καλύψουν ακόμη και τις βασικές τους ανάγκες αλλά και πρόσφυγες οι οποίοι φιλοξενούνται στο κέντρο αστέγων συγκεντρώθηκαν στο κλειστό γυμναστήριο του Ρουφ και απόλαυσαν το γεύμα αγάπης του Δήμου παίρνοντας μια γεύση Χριστούγεννων μακριά από το σκληρό πρόσωπο της καθημερινότητάς τους.

Η πρόεδρος του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων, κ. Ελένη Κατσούλη, μιλώντας στο newsit.gr, έκανε λόγο για μια αύξηση των ανθρώπων οι οποίοι αναζήτησαν στέγη και τροφή στις δομές τα φετινά Χριστούγεννα λόγω του ψύχους ενώ τόνισε πως ο Δήμος θα μοιράσει φαγητό στους άστεγους και την Πρωτοχρονιά.

Στο γεύμα αγάπης συναντήσαμε και μια οικογένεια Ιρανών οι οποίοι εγκλωβίστηκαν στη χώρα μας με το κλείσιμο των συνόρων και μένουν σε ένα διαμέρισμα στο κέντρο της Αθήνας. “Ευχαριστούμε οποίον διοργανώνει αυτό το γεύμα.

Δεν έχουμε κανένα εισόδημα και ένα πιάτο φαγητό είναι το καλύτερο χριστουγεννιάτικο δώρο για τα παιδιά μας”, λέει ο πατέρας της οικογένειας των προσφύγων και εύχεται το νέο έτος να φέρει καλύτερες ημέρες για τη σύζυγο και τα παιδιά του. Την ίδια ευχή έκαναν και οι χιλιάδες συνάνθρωποι μας που για ακόμη μια χρονιά θα αλλάξουν το χρόνο στους δρόμους και τα παγκάκια της Αθήνας.

Δείτε το βίντεο

Ρεπορτάζ: Κώστας Στάμου

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις