Δευτέρα, 6 Μαΐ
24oC Αθήνα

Χριστουγεννιάτικα κάλαντα: Δήμοι βγάζουν στους δρόμους τις φιλαρμονικές για να ακουστούν σε όλους

Χριστουγεννιάτικα κάλαντα: Δήμοι βγάζουν στους δρόμους τις φιλαρμονικές για να ακουστούν σε όλους

Τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα δεν ακούγονται φέτος από τα παιδιά, όμως δεν θα λείψουν από τον κόσμο.

Σχεδόν όλοι οι δήμοι της Αττικής έχουν προγραμματίσει διαδικτυακά κάλαντα, μέσω των ωδείων τους ή με τη συμμετοχή γνωστών καλλιτεχνών, ενώ άλλοι δήμοι βγάζουν στους δρόμους της φιλαρμονική τους, η οποία θα περάσει από τις γειτονιές για να ακούσουν οι δημότες τα κάλαντα εξ αποστάσεως, δηλαδή από το μπαλκόνι τους ή τις αυλές τους, όπως ο δήμος Χαλανδρίου που «επιστράτευσε» γι’ αυτό τον λόγο διώροφο ανοιχτό λεωφορείο, το οποίο θα κάνει και σύντομες στάσεις σε ιδρύματα για παιδιά.

Στη Νέα Φιλαδέλφεια το τραινάκι του δήμου διέρχεται από τις γειτονιές και η Αρετή Κετιμέ με τους μουσικούς της παίζουν παραδοσιακά κάλαντα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας και στον δήμο Παιανίας τις γειτονιές επισκέπτεται ο… Άγιος Βασίλης με το έλκηθρό του και τα κάλαντα ψάλλουν τα «ξωτικά» του. Ένας άλλος Άγιος Βασίλης βρίσκεται στις κεντρικές πλατείες της Καλλιθέας, ενώ στη Γλυφάδα «εμφανίστηκαν» ταυτόχρονα δύο τεράστιοι Αγιοβασίληδες ύψους δέκα μέτρων.

Επίσης, όλοι οι δήμοι της Αττικής έχουν δημιουργήσει μέσω της επίσημης ιστοσελίδας τους ή στο κανάλι του youtube, εορταστικά προγράμματα με μουσικές και όλοι έχουν εντάξει και πολύωρο πρόγραμμα με αφήγηση χριστουγεννιάτικων παραμυθιών. Μάλιστα, στη Νέα Φιλαδέλφεια ο ίδιος ο δήμαρχος Γιάννης Βούρος αφηγείται παραμύθια και ιστορίες για τα παιδιά σε «λάιβ» μετάδοση, μαζί με την ηθοποιό Παναγιώτα Βλαντή.

Στη Φυλή, το Δημοτικό Ωδείο με τη συμμετοχή των μαθητών του και το χοροθέατρο «ΑΜΥΝΑ» δημιούργησαν τα δικά τους βιντεάκια, στους Αγίους Αναργύρους και το Καματερό κυριαρχεί μεταξύ άλλων η αφήγηση του «Καρυοθραύστη», αλλά και πολλά μουσικοχορευτικά δρώμενα, στα Μέγαρα τα χριστουγεννιάτικα μουσικά ταξίδια, στο Περιστέρι έχουν εντάξει και Θέατρο Σκιών και στη Βάρη-Βούλα-Βουλιαγμένη ένα πλήρες εορταστικό διαδικτυακό πρόγραμμα με θέαμα, μουσική, συναυλίες, χορό, εκδηλώσεις δρόμου και με παιχνίδια.

Στο Γαλάτσι, η Δημοτική Θεατρική Σκηνή ανεβάζει κάθε χρόνο μια παιδική χριστουγεννιάτικη παράσταση, όμως φέτος και λόγω των συνθηκών που επικρατούν, τα μέλη της προσφέρουν στα παιδιά παραμυθένιες ιστορίες μέσω του διαδικτύου. Και στην Πετρούπολη διαδικτυακές στιγμές τέχνης μέσα στο πνεύμα των ημερών, από τις δομές και τα τμήματα του δήμου (Ωδείο, Θεατρικό εργαστήρι, Βιβλιοθήκη) και των πολιτιστικών συλλόγων της πόλης.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις