Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

«Χρυσές Νύχτες 2020»: Οι καλύτερες μικρού μήκους της χρονιάς στο Γαλλικό Ινστιτούτο

«Χρυσές Νύχτες 2020»: Οι καλύτερες μικρού μήκους της χρονιάς στο Γαλλικό Ινστιτούτο

Η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου, διοργανώνει για έβδομη συνεχή χρονιά τις «Χρυσές Νύχτες», μια πρωτοβουλία της Ακαδημίας των César (Γαλλία), προσκαλώντας το κοινό να απολαύσει εικόνες και ήχους από κουλτούρες του κόσμου, και να ανακαλύψει τους δημιουργούς του σινεμά του αύριο.

Πρόκειται για την προβολή των καλύτερων μικρού μήκους ταινιών της χρονιάς, απ’ όλο τον κόσμο, που πλέον έχει αποκτήσει το δικό της, πιστό κοινό στην Αθήνα.

Είκοσι πέντε Ακαδημίες Κινηματογράφου, από τις ΗΠΑ ως την Ταϊβάν κι από τη Σουηδία ως τη Σενεγάλη, συνεισφέρουν τις ταινίες μικρού μήκους που βράβευσαν τη χρονιά που πέρασε, δημιουργώντας μια μοναδική συλλογή που προβάλλεται διεθνώς, σε μεγάλες πόλεις, με δωρεάν είσοδο για το κοινό. Συγκεκριμένα, θα προβληθούν 31 μικρού μήκους ταινίες από 25 χώρες (Αναλυτικά, το πλήρες πρόγραμμα: www.hellenicfilmacademy.gr).

Φέτος, οι προβολές θα φιλοξενηθούν στο auditorium του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος (Σίνα 31, Αθήνα), την Πέμπτη 29 και την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας κατά της πανδημίας, ενώ όλες οι ταινίες θα προβληθούν με ελληνικούς υπότιτλους.

Για την διευκόλυνση όλων, είναι απαραίτητη η προκράτηση θέσης, μία μέρα πριν την κάθε προβολή.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις