Δευτέρα, 29 Απρ.
24oC Αθήνα

Χρυσή Αυγή: Η ΕΛΑΣ απαγόρευσε κάθε συγκέντρωση για τα 10 χρόνια από τη δολοφονία δυο μελών της εγκληματικής οργάνωσης

Χρυσή Αυγή: Η ΕΛΑΣ απαγόρευσε κάθε συγκέντρωση για τα 10 χρόνια από τη δολοφονία δυο μελών της εγκληματικής οργάνωσης

Η ΕΛΑΣ έχει σημάνει συναγερμό για την συμπλήρωση 10 χρόνων από την δολοφονία δυο μελών της Χρυσής Αυγής και ανακοίνωσε την απαγόρευση κάθε δημόσιας υπαίθριας συγκέντρωσης της εγκληματικής οργάνωσης για το συγκεκριμένο τραγικό γεγονός στην 1η Νοεμβρίου 2023.

Η ΕΛΑΣ ανέφερε σε ανακοίνωσή της για την τραγική επέτειο της δολοφονίας των δυο μελών της εγκληματικής οργάνωσης ότι με απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής, απαγορεύεται κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση με αφορμή τη συμπλήρωση 10 ετών από τον θανάσιμο τραυματισμό δύο μελών της Χρυσής Αυγής, από τις 06:00 το πρωί στην 1.11.2023 έως τις 06:00 της 2.11.2023, στο Νομό Αττικής (εξαιρούνται τα νησιά του Αργοσαρωνικού).

Η ΕΛΑΣ τόνιζε ότι η απαγόρευσή της σε κάποια πιθανή συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής, επιβάλλεται καθώς εγκυμονείται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια, λόγω πιθανής διάπραξης σοβαρών εγκλημάτων, ιδίως κατά της ζωής, της σωματικής ακεραιότητας και της ιδιοκτησίας, από τη διεξαγωγή συναθροίσεων και «αντισυναθροίσεων» από ομάδες αντίπαλων θέσεων.

Η αστυνομία ανέφερε ότι επιπλέον, επαπειλείται σοβαρά η διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής, τόσο στις περιοχές εξαγγελίας πραγματοποίησης συναθροίσεων, όσο και στις υπόλοιπες περιοχές του Νομού Αττικής, όπου πιθανολογείται τόσο η διεξαγωγή ανάλογων συναθροίσεων, όσο και η ταυτόχρονη παρουσία σε κλίμα πόλωσης συγκεντρωμένων ομάδων.

Η Απόφαση έχει αναρτηθεί στη “Διαύγεια” και στο www.hellenicpolice.gr στο ειδικό banner για τις Αποφάσεις αστυνομικών υπηρεσιών σχετικά με συναθροίσεις, συγκεντρώσεις, πορείες.

Το χρονικό της διπλής δολοφονίας

Το Νοέμβριο του 2013 η Χρυσή Αυγή εγκαινίαζε τα γραφεία της στο Νέο Ηράκλειο. Αρκετά μέλη της ήταν έξω από τα γραφεία. Ξαφνικά δύο άτομα που επέβαιναν μηχανή στάθμευσαν έξω από ένα γειτονικό κατάστημα. Ο συνεπιβάτης της μηχανής κατέβηκε, πλησίασε στα γραφεία και άνοιξε πυρ εναντίον τεσσάρων ατόμων που βρίσκονταν εκείνη την στιγμή στο σημείο.

Οι δολοφόνοι εξαφανίστηκαν αμέσως μετά. Οι σφαίρες τους σκότωσαν τους Μανώλη Καπελώνη και Γιώργο Φουντούλη, ενώ σοβαρά τραυματίστηκε ο Αλέξανδρος Γέροντας που κέρδισε τελικά τη μάχη για τη ζωή.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις