Ελλάδα

Χρυσοχοΐδης από Έβρο: Χρονιά ασφάλειας το 2021 με εμβόλιο και φράχτη – Η έκπληξη που τον περίμενε

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Αυτοψία πραγματοποίησε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στον φράχτη του Έβρου. «Χρονιά ασφάλειας το 2021 με εμβόλιο και φράχτη» τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Από τις Καστανιές ο κ. Χρυσοχοΐδης διεμήνυσε πως το 2020 δοκιμαστήκαμε, εδώ στα σύνορα, δοκιμαστήκαμε στον Έβρο, δοκιμαστήκαμε στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και αντέξαμε. Το 2021 είναι ο χρόνος της ασφάλειας. Το εμβόλιο και ο φράχτης. Θα νικήσουμε τον κορονοϊό, θα είμαστε ασφαλής ως χώρα, ως Έλληνες και Ελληνίδες, θα είμαστε ασφαλείς ως Ευρωπαίοι, γιατί οι άνδρες και γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων, οι άνδρες και γυναίκες της ΕΛ.ΑΣ., φρουρούν τα σύνορα αποτελεσματικά και μας κάνουν περήφανους.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος επισκέπτεται το νομό Έβρου, συναντήθηκε με αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας και των Ενόπλων Δυνάμεων που βρίσκονται στα φυλάκια στις Καστανιές και στις Φέρες, παρέδωσε τα καθιερωμένα δώρα, τους ευχαρίστησε για τη σημαντική συμβολή τους στην επιτυχή διαχείριση της κρίσης του Μαρτίου με την Τουρκία και τέλος πραγματοποίησε αυτοψία στο έργο κατασκευής του φράχτη.

«Είμαι περήφανος που βρίσκομαι εδώ σήμερα, σ’ ένα σημείο που δώσαμε μάχη χωρίς σφαίρες, αλλά κρατήσαμε την Ελλάδα όρθια, την Ευρώπη όρθια και σας ευχαριστούμε για τον αγώνα που δίνετε καθημερινά», ανέφερε χαρακτηριστικά στο φυλάκιο των Καστανιών.

Χρυσοχοΐδης: Η ευχάριστη έκπληξη και ο νέος φράχτης

Ακολούθησε η ανταλλαγή ευχών και η παράδοση των δώρων σε ειδική ομάδα νέων συνοριοφυλάκων, με τον κ. Χρυσοχοΐδη να σημειώνει τη σημαντικότητα της προσφοράς τους, «… διότι ο τόπος είναι δύσκολος, απαιτεί ιδιαίτερες επιχειρησιακές δεξιότητες», ενώ δεσμεύτηκε για τη συνέχιση της εκπαίδευσης, την περαιτέρω ενίσχυση του εξοπλισμού, «έτσι ώστε από οποιαδήποτε άποψη να είμαστε έτοιμοι ν’ αντιμετωπίσουμε οποιονδήποτε κίνδυνο», διαβεβαιώνοντας πως «ο Έβρος είναι στην πρώτη μας προτεραιότητα» και ως εκ τούτου «… εμείς θα είμαστε συμπαραστάτες, διαρκώς αρωγοί εδώ, παρόντες».

Ειδική μνεία έκανε ο κ. Χρυσοχοΐδης και στους αστυνομικούς της ΕΛΑΣ, δηλώνοντας πως «έχουμε πολύ καλούς αξιωματικούς, εδώ στην Αστυνομική Διεύθυνση Ορεστιάδας και στην Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης. Οι αστυνομικοί της ΕΛΑΣ είναι καθημερινά εδώ στην πρώτη γραμμή, δίνοντας τη μάχη με τους αξιωματικούς, τους άνδρες και τις γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων…».

Αναφορικά με την κατασκευή του φράχτη, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, δήλωσε υπερήφανος γιατί «ο καινούριος φράχτης είναι πραγματικά θωρακισμένος, είναι ένα εξαιρετικό, ένα ιστορικό έργο, μνημειώδες έργο για την ασφάλεια της χώρας… Πραγματικά είμαστε υπερήφανοι, όχι μόνο συναισθηματικά, αλλά κυρίως είμαστε υπερήφανοι για το αποτέλεσμα και εδώ στον Έβρο το αποτέλεσμα είναι και επιχειρησιακό, γιατί αντιμετωπίσαμε με ασφάλεια, με αποτελεσματικότητα, μία επίθεση που έγινε από τη γείτονα χώρα. Αλλά ταυτόχρονα είμαστε περήφανοι γιατί αυτή τη στιγμή κατασκευάζεται όπως βλέπετε πίσω μου ο φράχτης, σε όλο το μήκος των συνόρων του Έβρου και σε λίγους μήνες θα είναι έτοιμος».

Σημειώνεται πως στις Καστανιές, ο κ. Χρυσοχοΐδης δέχθηκε ευχές και δώρα από τις γυναίκες του χωριού, οι οποίες εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το μεγάλο ενδιαφέρον που επιδεικνύεται για την περιοχή, με τον υπουργό να διαβεβαιώνει ότι θα συνεχιστεί καθώς αποτελεί υψίστη εθνική προτεραιότητα.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Κόλαφος ο εισαγγελέας για τον θάνατο του Μάριου στο Μενίδι: «Αποτυχία της κοινωνίας όταν παιδιά δολοφονούνται σε σχολική γιορτή»
«Ο κατηγορούμενος πυροβολούσε σε όλες τις κατευθύνσεις, αδιαφορώντας ότι μπορεί να σκοτώσει άνθρωπο. Ξέρει ότι μπορεί να σκοτώσει άνθρωπο και το αποδέχεται»
O μικρός Μάριος που σκοτώθηκε στο προαύλιο του σχολείου του στο Μενίδι
Ψηφιακό άλμα για την Ελλάδα: Διεθνείς εκθέσεις καταγράφουν πρόοδο πάνω από τον ευρωπαϊκό και τον μέσο όρο του ΟΟΣΑ
Ο ΟΟΣΑ και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναγνωρίζουν τη σημαντική βελτίωση των δημόσιων ψηφιακών υπηρεσιών, των τηλεπικοινωνιακών υποδομών και της αξιοποίησης τεχνολογιών αιχμής, με τη χώρα να ενισχύει τη θέση της ως περιφερειακός ψηφιακός κόμβος στη Νοτιοανατολική Ευρώπη
Πηγή φωτό: Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και ΤΝ
Καιρός σήμερα : Τους 33 βαθμούς αγγίζει η θερμοκρασία – Βροχές στα ορεινά και άνεμοι έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο
Τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ηπειρωτικά και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι κυρίως στα ορεινά και στα βόρεια μεμονωμένες καταιγίδες
καιρός