Δευτέρα, 27 Μαΐ
21oC Αθήνα

Χωρίς φαγητό 750 μετανάστες στη Σάμο επειδή η εταιρεία σίτισης δεν έχει λεφτά για πρώτες ύλες

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Την πολύ σοβαρή καταγγελία κάνει στο Newsit η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου η οποία τόνισε πως η εταιρεία σίτισης δήλωσε αδυναμία να δώσει φαγητό στους μετανάστες της Σάμου. Αιτία η έλλειψη ρευστότητας λόγω των κλειστών τραπεζών με αποτέλεσμα η εταιρεία να μην έχει λεφτά για τις πρώτες ύλες. Αγώνας δρόμου για βρεθεί λύση.

Αυτή τη στιγμή 750 άνθρωποι δεν μπορούν να φάνε μεσημεριανό φαγητό

Τα πρώτα θύματα της έλλειψης ρευστότητας οι μετανάστες στη Σάμο

Οπως δήλωσε στο Newsit η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου, “λόγω της έλλειψης ρευστότητας που υπάρχει στην αγορά η εταιρεία που έχει αναλάβει τη σύτιση των μεταναστών και προσφύγων στο νησί της Σάμου, δήλωσε σήμερα στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με το οποίο έχει και τη σύμβαση, οτι δε μπορεί να συνεχίσει τη σίτιση των μεταναστών.

Οπότε αντιλαμβανόμαστε όλοι οτι οι άνθρωποι είναι χωρίς τροφή. Γίνεται μια υπερπροσπάθεια για να βρεθεί λύση και από την εκκλησία και από όλους μας. Εμείς ως Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου πήραμε έκτακτη απόφαση της οικονομικής επιτροπής να προχωρήσουμε εμείς για να βοηθήσουμε στη σύτιση αυτών των ανθρώπων αλλά ούτε εμείς μπορούμε να βρούμε εταιρεία που να αναλάβει την παροχή της τροφής. Γιατί οι εταιρείες δεν έχουν λεφτά για να πάρουν πρώτες ύλες και να μαγειρέψουν και αντιλαμβάνεστε οτι αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα τεράστιο ζήτημα σε σχέση με αυτούς τους ανθρώπους που είναι στο νησί.

Αυτή τη στιγμή μιλάμε για 750 ανθρώπους που κάποιοι από αυτούς θα μετακινηθούν άμεσα με το πλοίο το απογευματινό και θα μείνουν περίπου πίσω 300 άτομα. Αλλά όλοι γνωρίζουμε οτι κάθε βράδυ έρχονται συνεχώς νέοι παράτυποι μετανάστες και πρόσφυγες.

Κάτι ανάλογο είναι πολύ πιθανόν να παρουσιαστεί και στα άλλα νησιά και κυρίως στη Λέσβο. Διότι δεν μπορούν λόγω έλλειψης ρευστότητας να ανταποκριθουν οι εταιρείες.

Γίνεται μεγάλη προσπάθεια από όλους και από τους πολίτες, όμως αυτή τη στιγμή ειναι χωρίς τροφή οι μετανάστες. Για να μη δημιουργήσουμε λάθος εντυπώσεις μιλάμε για το μεσημεριανό φαγητό τώρα καθώς κάνουμε τα πάντα για να βρούμε λύση” είπε τέλος η κυρία Καλογήρου.

Εκτακτη χρηματοδότηση για τη σίτιση μεταναστών σε Κω και Μυτιλήνη

Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη μέσω του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου επικοινώνησε με την Τράπεζα της Ελλάδος προκειμένου άμεσα να εκταμιευθούν χρήματα για τη σίτιση των μεταναστών σε Μυτιλήνη και Κω.

Δραματική η κατάσταση στον τουρισμό

Στο μεταξύ εξακολουθούν τα προβλήματα στο εμπόριο και στον τουρισμό στο Βόρειο Αιγαιο καθώς οι δεν υπάρχουν νέες κρατήσεις ενώ υπάρχουν πολλές ακυρώσεις κυρίως από τους Έλληνες.

“Ο τουρισμός θέλει καλή ψυχολογία και αυτή τη στιμή δεν είναι με το μέρος μας” δήλωσε η κυρία Καλογήρου.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ – ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε