Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Ύδρα: Παραμένει το μπλακ άουτ! Δεν έχουν φτάσει οι γεννήτριες

Ύδρα: Παραμένει το μπλακ άουτ! Δεν έχουν φτάσει οι γεννήτριες
Φωτογραφία Αρχείου Eurokinissi

– Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Ύδρα εξαιτίας της διακοπής ρεύματος
– Πάνω από 24 ώρες πλέον το μπλακ άουτ στο νησί
– Φεύγουν οι τουρίστες από το νησί!
– Ο ΔΕΔΔΗΕ στέλνει γεννήτριες αλλά ακόμα δεν έχουν… φτάσει
– Δυο ώρες αφού φτάσουν, θα συνδεθούν με το δίκτυο για να υπάρξει ηλεκτροδότηση

Περισσότερες από 24 ώρες έχουν περάσει από τη στιγμή που η Ύδρα βυθίστηκε στο σκοτάδι. Και ενώ έχουν περάσει πάνω από 24 ώρες μετά το μπλακ άουτ στο νησί, κανείς δεν ξέρει ούτε τι προκάλεσε τη βλάβη ούτε και πότε αυτή θα αποκατασταθεί.

Και δεν είναι μόνο ότι η Ύδρα δεν έχει ρεύμα, δεν έχει ούτε νερό, αφού η μονάδα αφαλάτωσης στο νησί, λειτουργεί με ρεύμα! Από τα ξημερώματα, το νησί έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και “επιστρατεύτηκε” φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού για να μεταφέρει υδροφόρες στο νησί.

Κάτοικοι, επαγγελματίες και τουρίστες βιώνουν μια άνευ προηγουμένου κατάσταση. Δεν είναι μάλιστα λίγοι οι τουρίστες που αποφάσισαν να εγκαταλείψουν άρον άρον την Ύδρα. Δεν μπορούν να φάνε ή να πλυθούν, άλλωστε.

Φωτογραφία Eurokinissi
Φωτογραφία Eurokinissi

Ο ΔΕΔΔΗΕ δεν έχει καταφέρει ακόμα να εντοπίσει τη βλάβη και άρα να αποκαταστήσει το πρόβλημα που έχει προκαλέσει το μπλακ άουτ στο νησί του Αργοσαρωνικού. Οι γεννήτριες που, όπως ανακοινώθηκε από το απόγευμα της Κυριακής, θα σταλούν στην Ύδρα, ακόμα δεν έχουν… φτάσει.

Καλό… απόγευμα για να δουν φως

Όλα δείχνουν πως οι κάτοικοι του νησιού θα πρέπει να περιμένουν έως αργά το μεσημέρι ή νωρίς το απόγευμα για να δουν… φως!

Σε νέα ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ γίνεται λόγος για “αντικειμενικές δυσκολίες” κατά τη διάρκεια της νύχτας να φορτωθούν σε πλοίο για να φτάσουν στο νησί οι γεννήτριες. Η μεταφορά τους αναμένεται να ολοκληρωθεί σε λίγη ώρα. Από το Γαλατά θα χρειαστούν περίπου δυο ώρες έως ότου να φτάσουν στην Ύδρα. Και θα χρειαστούν επίσης άλλες δυο ώρες από τη στιγμή που θα φτάσουν έως να συνδεθούν με το δίκτυο του νησιού!

Μοιραία, επί της ουσίας, γίνεται λόγος για άλλες τέσσερις ώρες (τουλάχιστον) χωρίς ρεύμα!

Φωτογραφία Eurokinissi

Η νέα ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ για την Ύδρα

Ο ΔΕΔΔΗΕ σε συνέχεια της ενημέρωσης του κοινού σχετικά με την ολική διακοπή ηλεκτροδότησης στην Ύδρα, ανακοινώνει ότι αυτή την ώρα ολοκληρώνονται οι διαδικασίες φόρτωσης των Ηλεκτροπαραγωγών Ζευγών (Η/Ζ) σε πλοίο το οποίο θα αποπλεύσει από τον Γαλατά και σε διάστημα περίπου δυο ωρών θα καταφθάσει στο νησί.

Η σύνδεση των Η/Ζ με το Δίκτυο του νησιού εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί σε διάστημα περίπου δύο ωρών από την ώρα άφιξης του πλοίου στην Ύδρα.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας υπήρξαν αντικειμενικές δυσκολίες στη διαδικασία φόρτωσης των Η/Ζ, με αποτέλεσμα να ολοκληρωθεί η μεταφορά τους στο πλοίο πριν από λίγη ώρα, ενώ τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ συνεχίζουν τις προσπάθειες αποκατάστασης της βλάβης.

Ο ΔΕΔΔΗΕ ζητάει για μια ακόμη φορά συγνώμη για την ταλαιπωρία των καταναλωτών και καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να περιοριστεί η όχλησή τους.

Σταδιακή αποκατάσταση

«Μετά το μεσημέρι, τόσο η υδροδότηση όσο και η ηλεκτροδότηση στο νησί της Ύδρας θα έχουν αποκατασταθεί πλήρως σύμφωνα με τους αρμόδιους, χάρη σε δύο προσωρινές λύσεις που έχουν δρομολογηθεί», δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Ύδρας, Γιώργος Κουκουδάκης.

«Σιγά- σιγά αποκαθίσταται το πρόβλημα υδροδότησης, με τον προσωρινό τρόπο της υδροφόρας του πολεμικού ναυτικού και οφείλουμε να ευχαριστήσουμε το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για την ευαισθησία και την άμεση ανταπόκριση του» ανέφερε ο δήμαρχος Ύδρας και πρόσθεσε ότι «αναμένονται και δύο μεγάλες γεννήτριες που θα ηλεκτροδοτήσουν το νησί».

Ο κ. Κουκουδάκης ζήτησε την κατανόηση των επισκεπτών, αλλά και των επαγγελματιών του νησιού και όπως είπε «δικαιολογημένα έχουν παράπονα και παρά την κατανόηση που δείχνουμε προς τους ανθρώπους του ΔΕΔΔΗΕ, καθώς τα συνεργεία βρίσκονται στην Ύδρα και μέχρι αργά το βράδυ έκαναν μετρήσεις, εγώ όταν τελειώσει αυτή κρίση, οφείλω με κάθε νόμιμο τρόπο να υπερασπιστώ τα συμφέροντα του νησιού, διότι η Ύδρα έχει υποστεί ζημιά».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις