Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Ύδρα: Τις επόμενες ώρες θα έχουν ρεύμα και νερό

Ύδρα: Τις επόμενες ώρες θα έχουν ρεύμα και νερό
Φωτογραφία Eurokinissi

– Μιάμιση μέρα χωρίς ρεύμα και νερό η Ύδρα
– Μέσα στις επόμενες 2 με 3 ώρες αναμένεται να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση και η υδροδότηση στο νησί λέει ο αντιπεριφερειάρχης νήσων
– Βλάβη σε υποθαλάσσιο δίκτυο κοντά στις ακτές η αιτία του μπλακ άουτ
– Τρεις γεννήτριες στην Ύδρα για να καλύψουν τις ανάγκες του νησιού
– Φεύγουν άρον άρον από το νησί οι τουρίστες – Σε απόγνωση οι καταστηματάρχες

Οι γεννήτριες έφτασαν επιτέλους και έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για να “επιστρέψουν” το ρεύμα και το νερό στην Ύδρα. Το νησί παραμένει χωρίς ηλεκτροδότηση και χωρίς υδροδότηση από τις 05:30 τα ξημερώματα της Κυριακής (26.08.2018).

Με την τοποθέτηση των τριών γεννητριών που έφτασαν στην Ύδρα, αναμένεται μέσα στις επόμενες δύο με τρεις ώρες να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση και η υδροδότηση του νησιού. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης νήσων Παναγιώτης Χατζηπέρος οι τρεις γεννήτριες έχουν τη δυνατότητα να καλύψουν τις ανάγκες του νησιού για ρεύμα, αλλά και να εξασφαλίσουν την λειτουργία του εργοστασίου αφαλάτωσης, ώστε να αποκατασταθεί και η υδροδότηση της Ύδρας.

Επιπλέον σημείωσε ότι καταβάλλονται προσπάθειες αποκατάστασης της βλάβης που υπέστη το υποθαλάσσιο δίκτυο που ηλεκτροδοτεί το νησί. Εκτίμησε ότι η βλάβη θα αποκατασταθεί σύντομα καθώς έχει εντοπιστεί κοντά στις ακτές του νησιού.

Φεύγουν άρον άρον οι τουρίστες από την Ύδρα

Ο κ. Χατζηκωνσταντίνου είναι ξενοδόχος στην Ύδρα. Όπως είπε στο newsit.gr, το ξενοδοχείο του, όπως και σχεδόν όλα στο νησί τέτοια εποχή, ήταν γεμάτο επισκέπτες τις τελευταίες ώρες. Μετά τη διακοπή ρεύματος, όμως, έξι από τους πελάτες του αποφάσισαν να φύγουν από το νησί.

Φωτογραφία Eurokinissi
Φωτογραφία Eurokinissi

Δεν μπορούν να πλυθούν, δεν μπορούν ούτε να φάνε αφού τα μαγαζιά είναι κλειστά γιατί δεν μπορούν να δουλέψουν. Δεν μπορούν ούτε να… πληρωθούν επίσης. Γιατί τα POS δεν λειτουργούν αφού δεν υπάρχει σύνθεση με το internet, ενώ είναι κλειστές και οι τράπεζες και τα ΑΤΜ επίσης δεν δουλεύουν!

«Έχει αποκατασταθεί η υδροδότηση μόνο στο λιμάνι και περιμένουμε. Η ενημέρωση από τη ΔΕΗ λέει ότι στέλνουν πλωτές γεννήτριες και θα έχουμε ρεύμα μετά τις 17:00», τόνισε ο κ. Χατζηαντωνίου και σημείωσε ότι έξι από τους τουρίστες που έμεναν στο ξενοδοχείο του, αποφάσισαν να φύγουν.

Ακούστε τι δήλωσε 

Οι εικόνες από το νησί είναι χαρακτηριστικές του τι συμβαίνει. Παντού άνθρωποι με τις βαλίτσες τους… ανά χείρας, έχουν ετοιμαστεί για να επιβιβαστούν στα πλοία της γραμμής και να φύγουν από την Ύδρα.

Φωτογραφία Eurokinissi
Φωτογραφία Eurokinissi
Φωτογραφία Eurokinissi
Φωτογραφία Eurokinissi
Φωτογραφία Eurokinissi

Την ίδια στιγμή, οι επαγγελματίες του νησιού με απόγνωση προσπαθούν να σώσουν ό,τι σώζεται. Το οποίο κάθε άλλο παρά εύκολο είναι. Αναγκάζονται να πετούν τρόφιμα και άλλα ευπαθή προϊόντα που χρειάζονται ψύξη.

Φωτογραφία Eurokinissi
Φωτογραφία Eurokinissi

Το ίδιο χαρακτηριστικές είναι και οι εικόνες με τις συσκευασίες από μπουκάλια με νερό να μεταφέρονται με τα γαϊδουράκια σε όλο το νησί!

Φωτογραφία Eurokinissi

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις