Παρασκευή, 29 Μαρ.
22oC Αθήνα

Υπ’ ατμόν η ΕΛΑΣ για τη σύλληψη των καταδικασμένων μελών της Χρυσής Αυγής

Χρυσή Αυγή

Η Αστυνομία έχει λάβει μέτρα ακόμη και για το ενδεχόμενο που στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης επιχειρήσουν να στήσουν σόου κατά την σύλληψη για να εκτίσουν τις ποινές που θα τους επιβάλλει το Δικαστήριο.

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκονται στην Ασφάλεια Αττικής και συγκεκριμένα στο αρμόδιο Τμήμα Αναζητήσεων, ώστε ανά πάσα στιγμή να συλλάβουν τους πρώην βουλευτές του νεοναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι έχουν καταδικαστεί με την κατηγορία της Διεύθυνσης Εγκληματικής οργάνωσης.

Όλοι οι καταδικασθέντες πρώην βουλευτές, στην ουσία βρίσκονται υπό επιτήρηση, τόσο φυσική, όσο και ηλεκτρονική κυρίως από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, η οποία άλλωστε είχε αναλάβει και το βάρος των πρώτων συλλήψεων, όταν πια είχε ξεκινήσει η διαδικασία για τον χαρακτηρισμό της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης.

Παράλληλα οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής δεν διαθέτουν μόνο την εμπειρία στη συγκεκριμένη υπόθεση, αλλά και τον απαραίτητο τεχνολογική εξοπλισμό, για επιτήρηση ατόμων εκ του μακρόθεν.

click4more Δίκη Χρυσής Αυγής: Αλαλούμ με τα ελαφρυντικά που πρότεινε η εισαγγελέας

Σύμφωνα με πληροφορίες τα κεντρικά πρόσωπα της υπόθεσης, δηλαδή ο Αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης, Νίκος Μιχαλολιάκος και οι πρώην βουλευτές, ανάμεσά τους και το πρώην πρωτοπαλίκαρό του Ηλίας Κασιδιάρης, βρίσκονται σε διαρκή και διακριτική επιτήρηση, ώστε ανά πάσα στιγμή, μέσα σε 5 με 10 λεπτά να έχουν όλοι συλληφθεί και οδηγηθεί στην ΓΑΔΑ για να ακολουθήσει η συνήθης διαδικασία μεταγωγής στις φυλακές που έχει οριστεί να εκτίσουν την ποινή τους, στην περίπτωση βέβαια που οι ποινές δεν έχουν ανασταλτικό χαρακτήρα λόγω εφέσεως από τους συνηγόρους τους.

Χρυσή Αυγή

Στο μεταξύ οι αστυνομικοί που έχουν επιφορτιστεί μ’ αυτό το έργο, εξετάζουν όλες τις παραμέτρους, καθώς δεν αποκλείουν ένα επικοινωνιακό σόου από τους καταδικασθέντες προκειμένου να υποστηρίξουν πως η καταδίκη τους είναι πολιτική λόγω της ιδεολογίας τους.

Δηλαδή δεν αποκλείεται -σύμφωνα με πληροφορίες- όσοι ακόμα βρίσκονται γύρω από τον Μιχαλολιάκο να συμφωνήσουν μαζί του να παραδοθούν ταυτόχρονα και να εμφανιστούν έξω από την ΓΑΔΑ, ώστε να στήσουν ένα σόου μάλλον Γκαιμπελικού τύπου.

Και σ’ αυτή την περίπτωση οι αστυνομικοί έχουν λάβει τα μέτρα τους, καθώς είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμοι να μην επιτρέψουν σόου έξω από την ΓΑΔΑ.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις