Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Υπ. ΠΡΟΠΟ: Σβήσαμε το πρόστιμο από τη γυναίκα στο Πολυτεχνείο χθες – Ο Τσίπρας… άργησε

Πολυτεχνείο πρόστιμο σε γυναίκα

Η είδηση πως το πρόστιμο των 300 ευρώ που έκοψαν χθες (17.11.2020) έξω από το Πολυτεχνείο αστυνομικοί σε μια γυναίκα που ήθελε να αφήσει ένα λουλούδι στην πύλη δεν θα βεβαιωθεί γίνεται πεδίο «τσακωμού» ανάμεσα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Νωρίς το πρωί της Τετάρτης και ενώ από τη στιγμή που όλος ο κόσμος είδε τους αστυνομικούς έξω από το Πολυτεχνείο να κόβουν πρόστιμο στη Μαρία Κιούση είχαν προκληθεί δικαιολογημένες αντιδράσεις για το υπερβολικό του πράγματος, ο εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ. είχε κάνει γνωστό ότι το πρόστιμο δεν θα βεβαιωθεί.

Όπως είπε ο Θόδωρος Χρονόπουλος μιλώντας στο OPEN, ήταν προσωπική απόφαση του αρχηγού της Αστυνομίας η Μαρία Κιούση να μην πληρώσει το πρόστιμο των 300 ευρώ.

Click4more Δεν θα πληρώσει πρόστιμο η γυναίκα που πήγε να αφήσει ένα λουλούδι στο Πολυτεχνείο!

Λίγη ώρα μετά, πληροφορίες από τον ΣΥΡΙΖΑ ανέφεραν ότι ο Αλέξης Τσίπρας είχε επικοινωνήσει με τη γυναίκα χθες το βράδυ για να της πει πως αν το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δεν πάρει πίσω το πρόστιμο, τα 300 ευρώ θα τα πλήρωνε συμβολικά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η διαρροή από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ της επικοινωνίας του Αλέξη Τσίπρα με τη γυναίκα που, άθελά της βρέθηκε στο επίκεντρο του όλου θέματος, προκάλεσε την αντίδραση και την ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, που κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ πως η συμπόνοιά του… άργησε.

Σύμφωνα, λοιπόν, με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, σήμερα (18.11.2020) στις 08:00 το πρωί, ο διευθυντής Τροχαίας Αττικής επικοινώνησε με την Μαρίου Κιούση στη δουλειά της ώστε να αρθεί το πρόστιμο που της επιβλήθηκε.

«Η απόφαση για την άρση είχε παρθεί και η αυτονόητη έμπρακτη συγνώμη είχε ζητηθεί από χθες το απόγευμα, από την πολιτική και φυσική ηγεσία της Αστυνομίας», τονίζει το υπουργείο στην ανακοίνωσή του και κατηγορεί τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ πως «ώρες αργότερα κι αφού το πρόστιμο είχε αρθεί, έσπευσε να επικοινωνήσει και αυτός μαζί της. Κατόπιν εορτής. Η συμπόνια και η κατανόησή του άργησαν πάλι. Για ένα θέμα που είχε λυθεί έσπευσε σε μικροκομματική εκμετάλλευση».

Η ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη καταλήγει με τον ισχυρισμό πως «οι αστυνομικές δυνάμεις διευκόλυναν δεκάδες πολίτες να πάνε και να καταθέσουν στεφάνια ή λουλούδια στην πύλη του Πολυτεχνείου, παρά την απαγόρευση» κάτι που δημιουργεί την απορία γιατί κόπηκε πρόστιμο στη γυναίκα που πήγε μόνη της, με μάσκα και αφού είχε στείλει μήνυμα 6 στο 13033, απολύτως σύννομα….

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις