Ελλάδα

Υπερπανσέληνος 1ης Αυγούστου: Εντυπωσιακές εικόνες από όλο τον κόσμο

Η πρώτη από τις δυο υπερπανσελήνους του Αυγούστου εμφανίστηκε και… γέμισε τον ουρανό το βράδυ της Τρίτης (01.08.2023).

Το σπάνιο φαινόμενο ονομάζεται υπερπανσέληνος του Οξυρρύγχου και κάνει τη σελήνη να μοιάζει κατά 14% πιο μεγάλη και κατά ένα τρίτο πιο λαμπερή, σε σχέση με τις υπόλοιπες πανσελήνους του έτους.

Οι αρχαιολογικοί χώροι ήταν ανοιχτοί το βράδυ της Τρίτης, ενώ όσοι βρέθηκαν στον προαύλιο χώρο του μουσείου Ακρόπολης, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μία ξεχωριστή μουσικοχορευτική εκδήλωση.

Δείτε τις εντυπωσιακές εικόνες από όλο τον κόσμο

yperpanselinos akropoliΑκρόπολη

yperpanselinos
Ναύπλιο

yperpanselinosΣούνιο

yperpanselinos maltaΜάλτα

yperpanselinosΙερουσαλήμ

Ακολουθεί στο τέλος του μήνα η Μπλε Πανσέληνος, την οποία θα θαυμάσουμε στις 31 Αυγούστου και αυτό διότι για την συμπλήρωση των φάσεων της Σελήνης, χρειάζονται 29 ημέρες, 12 ώρες, 44 λεπτά και 2,86 δευτερόλεπτα.

Φωτογραφίες: InTime/ Reuters

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Έλενα Κρεμλίδου: Καταδικάστηκε σε 2 χρόνια ο αστυνομικός για το revenge porn – «Μέχρι η ντροπή να αλλάξει μεριά» έγραφε η μπλούζα της
«Η ιστορία ξεκίνησε από το 2018 και ήθελα να αυτοκτονήσω όταν το έμαθα. Τότε ντρεπόμουν και χαίρομαι που δεν το έκανα, γιατί τώρα δεν ντρέπομαι»
Η Έλενα Κρεμλίδου με τη δικηγόρο της
Χάρης Θεοχάρης για την επίθεση στο γραφείο του: Πράξη δειλίας και τυφλής βίας, η Δημοκρατία δεν τρομοκρατείται
«Κανείς δεν τραυματίστηκε και αυτό είναι το μόνο παρήγορο στοιχείο μιας ενέργειας που δεν στρέφεται μόνο εναντίον προσώπων, αλλά εναντίον των θεσμών και της ίδιας της πολιτικής ζωής»
Επίθεση στο γραφείο του Χάρη Θεοχάρη