Ελλάδα

Υπό έλεγχο η φωτιά κοντά στο Καλαμωτό Λαγκαδά στην Θεσσαλονίκη: Σηκώθηκαν εναέρια μέσα

Μέχρι στιγμής η πυρκαγιά εξελίσσεται μακριά από οικίες ή υποδομές
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Φωτιά ξέσπασε το απόγευμα της Δευτέρας (13.07.2026) στην Θεσσαλονίκη, στο Καλαμωτό Λαγκαδά.

Η φωτιά εκδηλώθηκε σε χαμηλή βλάστηση πλησίον της Τοπικής Κοινότητας Καλαμωτού, στο Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, περίπου στις 17.30 ενώ λίγες ώρες αργότερα τέθηκε υπό έλεγχο.

Άμεσα ειδοποιήθηκαν και κινητοποιήθηκαν 25 πυροσβέστες, με μία ομάδα πεζοπόρων της 2ης ΕΜΟΔΕ και 7 οχήματα, ενώ για την αεροπυρόσβεση κινητοποιήθηκαν 2 αεροσκάφη.

Ταυτόχρονα κινητοποιήθηκαν για συνδρομή στις πυροσβεστικές δυνάμεις και υδροφόρες του δήμου Λαγκαδά.

Μέχρι στιγμής η πυρκαγιά εξελίσσεται μακριά από οικίες ή υποδομές. Σύμφωνα με τον χάρτη κινδύνου πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας η περιοχή της πυρκαγιάς σήμερα είναι σε πολύ υψηλό κίνδυνο, κατηγορίας 4.

Το Ανακριτικό Κλιμάκιο Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού Θεσσαλονίκης, μεταβαίνει στην περιοχή για τη διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Νεκρός 17χρονος από ηλεκτροπληξία στην Κίμωλο: «Χτυπούσε το ρεύμα και τη μητέρα – Μπορεί να είχαμε δύο δράματα», λέει ο γιατρός του νησιού
Η μητέρα του παιδιού κινδύνευσε επίσης να πάθει ηλεκτροπληξία - Η τηλεφωνική οδηγία του γιατρού που απέτρεψε μια δεύτερη τραγωδία
Ηλεκτρολογικός πίνακας