Ελλάδα

Υπό μερικό έλεγχο οι φωτιές σε Αχαΐα και Σαμοθράκη

Μετά από τεράστια μάχη με τις φλόγες, οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να θέσουν υπό μερικό έλεγχο τις φωτιές σε Αχαΐα και Σαμοθράκη. Στην πρώτη κινδύνευσε η Στροφυλιά.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Οι φωτιές σε Αχαΐα και Σαμοθράκη ξέσπασαν το βράδυ της Δευτέρας και αμέσως σήμανε συναγερμός στην Πυροσβεστική.

[read4more]

Στην Αχαΐα, η φωτιά ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Μετόχι της δυτικής Αχαΐας. Από την πρώτη στιγμή, βασικό μέλημα των πυροσβεστών ήταν να περιοριστεί η φωτιά στο Μετόχι, να μην απειλήσει την προστατευόμενη περιοχή της Στροφυλιάς.

Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο διοικητής των πυροσβεστικών υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδας, αρχιπύραρχος Ευθύμιος Γεωργακόπουλος, «έπειτα από μεγάλη επιχείρηση της πυροσβεστικής, όπου τα πεζοπόρα τμήματα μπήκαν μέσα στο έλος, καταφέραμε να θέσουμε υπό μερικό έλεγχο την φωτιά».

Στην περιοχή παραμένουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, ώστε να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο την πυρκαγιά και να επέμβουν σε περίπτωση που σημειωθούν αναζωπυρώσεις.

Στη Σαμοθράκη, η φωτιά ξέσπασε στην περιοχή Καμαριώτισσα, σε χορτολιβαδική έκταση. Οι άνεμοι έκαναν δύσκολο το έργο της πυρόσβεσης αλλά τελικά το πρωί ανακοινώθηκε ότι έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Αλέξανδρος Γιωτόπουλος: Ποιος είναι ο «Λάμπρος» της 17Ν – Η Γαλλία, οι προκηρύξεις και η σύλληψη στους Λειψούς
Καταδικάστηκε για συμμετοχή σε όλες τις πράξεις της 17Ν από την ίδρυσή της το 1975 μέχρι και τον Ιούλιο του 2002, ενώ του αποδόθηκε ο ρόλος του ηγέτη και του καθοδηγητή της οργάνωσης
Αλέξανδρος Γιωτόπουλος