Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Υπογραφή μνημονίου Αδελφοποίησης και Συνεργασίας Metropolitan Hospital και Shanghai Chest Hospital

Υπογραφή μνημονίου Αδελφοποίησης και Συνεργασίας Metropolitan Hospital και  Shanghai Chest Hospital

Σε μια ιδιαίτερα σημαντική και τιμητική σύμπραξη προχώρησε το Τμήμα Ελάχιστα Επεμβατικής Θωρακοχειρουργικής του Metropolitan Hospital υπογράφοντας μνημόνιο Αδελφοποίησης και Συνεργασίας με το Shanghai Chest Hospital της Κίνας, το πρώτο νοσοκομείο στον κόσμο που ειδικεύεται στη θεραπεία θωρακοχειρουργικών περιστατικών.

Το Τμήμα Ελάχιστα Επεμβατικής Θωρακοχειρουργικής του Metropolitan Hospital ξεκίνησε τη λειτουργία του υπό τη διεύθυνση του Θωρακοχειρουργού κ. Εμμανουήλ Γεωργιαννάκη, τον Οκτώβριο του 2017 και παρουσιάζει μια ιδιαίτερα εντυπωσιακή πορεία στο χώρο της Θωρακοχειρουργικής, πραγματοποιώντας πληθώρα θωρακοσκοπικών αλλά και ρομποτικών επεμβάσεων μειζόνων εκτομών, με απόλυτη επιτυχία και διεθνή αναγνώριση.

Το Shanghai Chest Hospital της Κίνας αποτελεί έναν πραγματικό γίγαντα στο χώρο της Θωρακοχειρουργικής, κατέχοντας την πρώτη θέση παγκοσμίως όσον αφορά στον αριθμό των θωρακοχειρουργικών περιστατικών που αντιμετωπίζει. Το 2016, το εν λόγω νοσοκομείο διενήργησε περισσότερα από 10.000 μείζονα χειρουργεία θώρακος, ενώ το 91% αυτών διενεργήθηκε με ελάχιστα επεμβατική μέθοδο. Το νούμερο αυτό δεν έχει καταγραφεί ξανά από κανένα νοσοκομείο σε διεθνές επίπεδο. Επίσης, πρωτοστατεί, σε παγκόσμια κλίμακα, και στην ερευνητική δραστηριότητα υπό την αιγίδα του Jiatong University της Σαγκάης.

Στο πλαίσιο μιας άτυπης συνεργασίας, οι δύο φορείς αποφάσισαν να προχωρήσουν στην επιστημονική τους αδελφοποίηση και να συνεργαστούν ενεργά. Το γεγονός αυτό έχει, εκτός από επιστημονική αξία, και πολιτιστικές προεκτάσεις σε Ελλάδα και Κίνα.

Η τελετή υπογραφής του Μνημονίου Αδελφοποίησης και Συνεργασίας πραγματοποιήθηκε σήμερα 19 Απριλίου 2019 στο Αμφιθέατρο του Metropolitan Hospital. Την εκδήλωση τίμησαν: εκ μέρους του Shanghai Chest Hospital οι ιατροί, κ.κ. Changqing Pan, Wentao Fang, Wentao Li, Zhaohong Li, Ling Lin και Lei Xu, εκ μέρους του Hellenic Healthcare Group ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Δημήτριος Σπυρίδης, εκ μέρους του Metropolitan Hospital οι ιατροί κ.κ. Εμμανουήλ Γεωργιαννάκης – Διευθυντής Τμήματος Ελάχιστα Επεμβατικής Θωρακοχειρουργικής, Παναγιώτης Λούσκος – Διευθυντής Οδοντίατρος, Δημήτριος Ρολόγης – Διευθυντής Νευροχειρουργός, Βασίλειος Μπαρμπούνης – Διευθυντής Γ’ Ογκολογικής Kλινικής, ο κ. Γιάννης Μώραλης – Δήμαρχος Πειραιώς, η πρέσβειρα της Κίνας στην Ελλάδα κυρία Zhang Qiyue και άλλοι επίσημοι.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις