Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Υπογράφηκε η απόφαση για το επίδομα σε 155.000 μακροχρόνια άνεργους – Ποιοι το δικαιούνται

Υπογράφηκε η απόφαση για το επίδομα σε 155.000 μακροχρόνια άνεργους – Ποιοι το δικαιούνται

Και με τη βούλα πλέον 155.000 μακροχρόνια άνεργοι θα λάβουν το επίδομα των 400 ευρώ, καθώς έπεσαν οι υπογραφές για τη σχετική απόφαση.

 Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, η συγκεκριμένη δράση αφορά σε περίπου 155.000 άνεργους συμπολίτες μας που απέκτησαν την ιδιότητα του μακροχρόνια ανέργου από την 1η Απριλίου 2019 και μετά, ενώ η δαπάνη για τη δράση προβλέπεται στα 65 εκατ. ευρώ, τα οποία θα καλυφθούν από τον προϋπολογισμό του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ).

Να σημειωθεί ότι η σχετική απόφαση ανακοινώθηκε χθες από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και αφορά τη χορήγηση εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης, ύψους 400 ευρώ, σε μη επιδοτούμενους μακροχρόνια ανέργους.

 Σε γραπτή δήλωσή του, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης, δήλωσε: «Σήμερα, η κυβέρνηση προχωράει σε ένα ακόμα σημαντικό μέτρο στήριξης της οικονομικά ευαίσθητης και ευάλωτης κοινωνικής ομάδας των άνεργων συμπολιτών μας και, συγκεκριμένα, αυτής των μακροχρονίως ανέργων. Μετά την αναγκαία αναμόρφωση των προγραμμάτων ανεργίας προς όφελος των πιο αδύναμων, παρέχουμε έκτακτη οικονομική στήριξη σε 155.000 μακροχρόνια ανέργους, ύψους 65 εκατ. ευρώ. Απλώνουμε το δίχτυ προστασίας μας από τις επιπτώσεις της κρίσης του κορονοϊού, καλύπτοντας πλέον περίπου 500.000 άνεργους συμπολίτες μας».

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις