Ελλάδα

Υπόθεση Novartis: Παρέμβαση εισαγγελέα για τη μετάφραση του εγγράφου

Εισαγγελική έρευνα διατάχθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας με αφορμή το ζήτημα που ανέκυψε με την μετάφραση εγγράφου που περιλαμβάνεται στη δικογραφία της Novartis.

Η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης διετάχθη με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου και μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε ο εκδότης και δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης για να διαπιστωθεί εάν υπήρξε αλλοίωση ή όχι του επίμαχου εγγράφου από το FBI σχετικά με την υπόθεση Novartis.

Το θέμα ήρθε στην επικαιρότητα μετά από ανακοίνωση- καταγγελία του συνηγόρου της εισαγγελέως Ελένης Τουλουπάκη.

Ο συνήγορος της Βασ. Χειρδάρης στην ανακοίνωση που εξέδωσε, έκανε λόγο για αλλοίωση του εγγράφου κατά τη μετάφραση του από μεταφράστρια του υπουργείου Εξωτερικών με απάλειψη σημαντικών λέξεων που αναφέρονταν σε δωροληψία πρώην υπουργού.

Η έρευνα ανατέθηκε σε εισαγγελέα της ποινικής δίωξης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Η γνωριμία με την αρχηγό, η βαλίτσα με τα ναρκωτικά που μετέφεραν στη Ρόδο και η παγίδα της αστυνομίας – Όλα όσα είπε ο δεύτερος ρασοφόρος και φίλος του ιερέα youtuber
«Ζητώ συγνώμη για την πράξη μου. Ζητώ μία ευκαιρία. Δεν χρησιμοποιούμε κωδικοποιημένες εκφράσεις στις συνομιλίες μας με την αρχηγό, εκτός από τη λέξη "μακαρόνια"»
Ο ιερέας διατηρεί κανάλι στο YouTube
Δήμητρα Ματσούκα: Μου πήραν τις πινακίδες την Κυριακή έξω από το θέατρο, πήρα το αυτοκίνητο για να το αφήσω σπίτι
«Δευτέρα και Τρίτη είχε ρεπό από το θέατρο και χθες, Τετάρτη 19 Νοεμβρίου, μετά το θέατρο πήρε το αυτοκίνητό της για να το πάει στο σπίτι της και να το αφήσει εκεί»
Δήμητρα Ματσούκα 6