Ελλάδα

Υπόθεση Novartis: Παρέμβαση εισαγγελέα για τη μετάφραση του εγγράφου

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Εισαγγελική έρευνα διατάχθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας με αφορμή το ζήτημα που ανέκυψε με την μετάφραση εγγράφου που περιλαμβάνεται στη δικογραφία της Novartis.

Η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης διετάχθη με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου και μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε ο εκδότης και δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης για να διαπιστωθεί εάν υπήρξε αλλοίωση ή όχι του επίμαχου εγγράφου από το FBI σχετικά με την υπόθεση Novartis.

Το θέμα ήρθε στην επικαιρότητα μετά από ανακοίνωση- καταγγελία του συνηγόρου της εισαγγελέως Ελένης Τουλουπάκη.

Ο συνήγορος της Βασ. Χειρδάρης στην ανακοίνωση που εξέδωσε, έκανε λόγο για αλλοίωση του εγγράφου κατά τη μετάφραση του από μεταφράστρια του υπουργείου Εξωτερικών με απάλειψη σημαντικών λέξεων που αναφέρονταν σε δωροληψία πρώην υπουργού.

Η έρευνα ανατέθηκε σε εισαγγελέα της ποινικής δίωξης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
43ος Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας: Ρεκόρ συμμετοχών με 85.000 δρομείς – Οι δρόμοι που κλείνουν σήμερα στην Αττική
Ιδιαίτερα μεγάλη είναι η συμμετοχή στην κλασική διαδρομή των 42.195 μέτρων, από τον Μαραθώνα μέχρι το Παναθηναϊκό Στάδιο, όπου αναμένεται να αγωνιστούν περίπου 25.000 δρομείς
Ο αυθεντικός Μαραθώνιος 9
Καιρός σήμερα: Συννεφιές, βροχές στα ανατολικά και ψύχρα – 7 μποφόρ στο Αιγαίο
Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 5-6 και τοπικά στα νότια 7 μποφόρ ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν από ανατολικές έως νοτιοανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 μποφόρ, στην περιοχή των Κυθήρων έως 6 μποφόρ
Κρύο στην Αθήνα
Κύκλωμα φοροδιαφυγής στη Θεσσαλονίκη: Ο «αχυράνθρωπος» Ερρίκος Πετιλόν εμφανιζόταν ως διαχειριστής ή εταίρος σε 8 νομικά πρόσωπα που «γέννησαν» χρέη 595.976 ευρώ
Τα κακουργήματα για τα οποία κατηγορούνται οι πρώτοι συλληφθέντες για το κύκλωμα - «Ψάρευαν» ανθρώπους με οικονομικά προβλήματα ακόμη και έξω από νοσοκομεία για να τους μετατρέψουν σε «αχυρανθρώπους»
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ NDP
160