Σάββατο, 20 Απρ.
20oC Αθήνα

Υπόθεση Φουρθιώτη: Πρώτο «όχι» από το ΣτΕ για την αστυνομική φρουρά

συντάξεις ΣτΕ

Δεν έγινε δεκτό από την πρόεδρο του Δ’ τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Μαρία Καραμανώφ, το αίτημα του Μένιου Φουρθιώτη, ο οποίος ζητούσε την έκδοση προσωρινής διαταγής με την οποία «να παγώνει» την πράξη του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. που μείωσε ορισμένα μέτρα ασφαλείας τα οποία είχαν αποφασιστεί για την προστασία του.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της προέδρου του Δ΄τμήματος, η λήψη και η άρση μέτρων προστασίας και ασφαλείας προσώπων γίνεται από τα αρμόδια όργανα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη μετά από εκτίμηση πραγματικών γεγονότων και κινδύνων σε συνδυασμό με το δημόσιο συμφέρον.

Τα αρμόδια όργανα του εν λόγω υπουργείου προβαίνουν στις σχετικές σταθμίσεις των γεγονότων και των περιστάσεων στο πλαίσιο της ισχύουσας νομοθεσίας. Συνεπώς, κατέληξε η κυρία Καραμανωφ δεν συντρέχει περίπτωση προσωρινής διαταγής για την αναστολή εκτέλεσης της προσβαλλόμενης πράξης του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ.

Πλέον αναμένεται η κρίση του Δ΄τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας  επί του αιτήματος αναστολής της επίμαχης απόφασης, με εισηγήτρια την πάρεδρο του ΣτΕ, Χριστιάνα Μπολόφη.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις