Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Υπόθεση Κουφοντίνα: Τι συζήτησε ο Χρυσοχοΐδης στην έκτακτη σύσκεψη με τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ

Υπόθεση Κουφοντίνα: Τι συζήτησε ο Χρυσοχοΐδης στην έκτακτη σύσκεψη με τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ

Σε κατάσταση «κόκκινου» συναγερμού έχουν τεθεί οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ, μέτα τις εκατοντάδες επιθέσεις που έχουν πραγματοποιηθεί τις τελευταίες 53 ημέρες, σε ένδειξη συμπαράστασης στον Δημήτρη Κουφοντίνα.   

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης βρέθηκε σήμερα στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών για να συμμετάσχει σε έκτακτη σύσκεψη για την φύλαξη αλλά και την αποτροπή επιθέσεων εις βάρος  αστυνομικών.

Παράλληλα όπως αναφέρουν οι πληροφορίες είχε εκτεταμένες συζητήσεις και με τους αξιωματικούς της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας προκειμένου να ενημερωθεί για τις εξελίξεις γύρω από έρευνες και σχεδιασμούς για την αποτροπή δημιουργίας ομάδων που ίσως θελήσουν να μιμηθούν τρομοκρατικές οργανώσεις  του παρελθόντος.  

Το εκρηκτικό σκηνικό ξεκίνησε μετά την απόφαση του καταδικασμένου τρομοκράτη της «17Ν»  να προχωρήσει σε απεργία πείνας μέχρι τέλους.

Αφορμή στάθηκε μια διάταξη που ψηφίσθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο και οι αποφάσεις που τη συνόδευαν οι οποίες ουσιαστικά απαγόρευαν την παραμονή όσων έχουν καταδικαστεί για τρομοκρατία σε αγροτικές φυλακές.  

Έτσι ο Δημήτρης Κουφοντίνας μεταφέρθηκε από τη φυλακή του Βόλου σε αυτή του Δομοκού. Από την πλευρά του το μέλος της 17Ν ισχυρίστηκε ότι θα έπρεπε να επιστρέψει στο Κορυδαλλό, εκεί όπου εξέτιε την ποινή του πριν οδηγηθεί στο κατάστημα κράτησης της πόλης της Μαγνησίας. Το αίτημα του δεν ικανοποιήθηκε με αποτέλεσμα από τις 8 Ιανουαρίου να ξεκινήσει απεργία πείνας και αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο της Λαμίας.  

Από την επόμενη ημέρα της γνωστοποίησης της απόφασης του ανθρώπου που έχει καταδικασθεί για συμμετοχή σε 11 δολοφονίες, ξεκίνησαν οι συγκεντρώσεις συμπαράστασης προς το πρόσωπο του. Ωστόσο η αλληλεγγύη δεν περιορίστηκε μόνο στα συνθήματα. Αλλεπάλληλες καταδρομικές επιθέσεις σε ΑΤΜ, δημαρχεία, γραφεία πολιτικών αλλά και σε αστυνομικά τμήματα που σημειώνονται καθημερινά με τους επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ να βρίσκονται σε εγρήγορση.  

Μέχρι στιγμής έχουν σημειωθεί πάνω από 300 χτυπήματα, στα περισσότερα εκ των οποίων χρησιμοποιήθηκαν βόμβες μολότοφ και προκλήθηκαν υλικές ζημιές.  

Μετά από όλα αυτά, αλλά και το γεγονός να επιδεινωθεί η υγεία του Δημήτρη Κουφοντίνα οι αστυνομικές αρχές φοβούνται την αναβάθμιση κάποιων ομάδων οι οποίες αυτή τη στιγμή δραστηριοποιούνται σε χαμηλό επιχειρησιακό βεληνεκές. Δηλαδή από απλές εμπρηστικές επιθέσεις να αναλάβουν χτυπήματα με εξελιγμένους εκρηκτικούς μηχανισμούς αλλά και όπλα.  

Έτσι καθόλου τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι οι επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ έχουν αναδιαμορφώσει κι αναμένεται να αλλάξουν και πάλι τους σχεδιασμούς τους προκειμένου να ανατρέψουν το ενδεχόμενο να υπάρξουν και πάλι πυρήνες που θα προσπαθήσουν να αναβιώσουν τις τρομοκρατικές ενέργειες στη χώρα.  

 Ήδη έχει ενημερωθεί η Κρατική Ασφάλεια αλλά και η Αντιτρομοκρατική για το πως θα πρέπει να κινηθούν από εδώ και στο εξής. Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές, συγκεντρώνεται πληροφοριακό υλικό γύρω από ομάδες αλλά και από χώρους που εν δύναμη μπορούν να στήσουν  ένα νέο αντάρτικο πόλης.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ που έχουν αναλάβει να σταματήσουν πριν «χτυπήσουν» τους ιθύνοντες νόες που θα προσπαθήσουν να δημιουργήσουν ένα εκρηκτικό σκηνικό τις τελευταίες ημέρες έχουν αρχίσει να δημιουργούν τις επαφές αλλά και να συλλέγουν το υλικό που θα σταθεί αρωγός στις προσπάθειες τους.  

Ρεπορτάζ: Θανάσης Γερασιμίδης

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις