Τρίτη, 19 Μαρ.
15oC Αθήνα

Υπόθεση Λιγνάδη: Με μήνυση απειλεί ο Κούγιας δημοσιογράφο

Δημήτρης Λιγνάδης

Με δριμεία ανακοίνωση του, με τίτλο “η φαρσοκωμωδία στην υπόθεση Λιγνάδη συνεχίζεται”, ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας, προαναγγέλλει ότι θα καταθέσει μήνυση κατά δημοσιογράφου ο οποίος δημοσίευσε επιστολές “από τη προσωπική αλληλογραφία του εντολέα του” και  καταφέρεται εναντίον της ανακρίτριας που χειρίζεται την υπόθεση χαρακτηρίζοντας την για μία ακόμα φορά “προκατειλημμένη”.

Ο κ. Κούγιας γνωστοποιεί ότι θα καταθέσει μήνυση σε βάρος του δημοσιογράφου με αφορμή τη δημοσίευση προσωπικών επιστολή του κ. Λιγνάδη και επιμένει στο αίτημα του για διενέργεια αυτοψίας στο ξενοδοχείου της Επιδαύρου όπου καταγγέλει ότι βιάστηκε ο 23χρονος Αιγύπτιος.

Ο δικηγόρος του Δημήτρη Λιγνάδη καταγγέλει την ανακρίτρια ότι μετά τη δημοσιοποίηση των επιστολών από την εφημερίδα “ενεργώντας ως άμεσος συνεργάτης του δημοσιογράφου, για να δώσει νομιμότητα στην παράνομη συμπεριφορά του και να τον καταξιώσει επαγγελματικά, διέταξε, μετά τη χρήση από τον δημοσιογράφο των παρανόμως αποκτηθεισών επιστολών, συμπληρωματική έρευνα το Σαββάτο στο σημείο που παράνομα εισήλθε ο δημοσιογράφος τις προηγούμενες ημέρες,  χωρίς και πάλι την παρουσία του κ. Λιγνάδη ή του κ. Κούγια”.

Η ανακοίνωση του κ. Κούγια έχει ως εξής:

“Η ΦΑΡΣΟΚΩΜΩΔΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΛΙΓΝΑΔΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ”

Ο σοβαρός δημοσιογράφος, που έδωσε στον επικεφαλής του γραφείου μας, κο Αλέξιο Κούγια, την πληροφορία ότι όλα ξεκινούν, γι’ αυτό άλλωστε προαναγγέλλει, είτε σε τηλεοπτικές εκπομπές, είτε στο site που διαθέτει, είτε στην εφημερίδα του, όσα μετά είτε καταγγέλλονται με τη μορφή μηνύσεων, είτε επέρχονται ως γεγονότα, όπως συνέβη με τις επιστολές, από έναν φιλόδοξο συνάδελφό του, ο οποίος ανευρίσκει τους εντελώς αναξιόπιστους (αρκεί με μια ματιά μόνο να τους δεις, είτε να τους ακούσεις, όπως άκουσε και είδε τον δήθεν βιασθέντα στην Επίδαυρο, στο γραφείο της Ανακρίτριας ο κος Αλέξης Κούγιας)  βιασθέντες και ακολούθως τους διοχετεύει στον ίδιο  δικηγόρο – μάρτυρα, ο οποίος συντάσσει  copy right μηνύσεις περί δήθεν βιασμού τους από τον εντολέα μας, αφού προηγουμένως δήθεν έχουν κάνει χρήση ναρκωτικών και δήθεν τους έχει υπνώσει, αποδεικνύεται αληθινός μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια.

Το γεγονός ότι στην εφημερίδα του δημοσιογράφου, που κυκλοφορεί κάθε Κυριακή, δημοσιοποιήθηκαν επιστολές από την απόρρητη προσωπική αλληλογραφία του εντολέως μας, κου Λιγνάδη, με μια προσωπική του σχέση με γυναίκα, την οποία επιστολή απέκτησε και δημοσιοποίησε στην εφημερίδα του, ο φιλόδοξος δημοσιογράφος, κατόπιν διαπράξεως από αυτόν του εγκλήματος της κλοπής και του αδικήματος  της παράνομης δημοσιοποιήσεως προσωπικών δεδομένων, πράξεις για τις οποίες θα μηνυθεί και θα λογοδοτήσει στα δικαστήρια, επαληθεύει, χωρίς καμία αμφιβολία, την πληροφορία.

Η προσπάθεια της αποδεδειγμένα πλέον προκατειλημμένης Ανακρίτριας να στηρίξει την κατηγορία, την οποία απέδωσαν ο κος Εισαγγελέας και αυτή, χωρίς καμία προηγούμενη νόμιμη διαδικασία στον  κο Λιγνάδη και η οποία έχει πλέον καταρρεύσει δικαστικά με τα αδιάσειστα στοιχεία, τα οποία  έθεσε στη διάθεση της Δικαιοσύνης με την απολογία του ο κος Λιγνάδης, αποδεικνύεται από δύο εντελώς παράνομες ενέργειές της : 1. από το ότι για πρώτη φορά στη διαδικασία της ανακρίσεως, μετά την απολογία του κατηγορουμένου κάλεσε τον δήθεν βιασθέντα στις 8/8/2015 σε σουίτα ξενοδοχείου της  Επιδαύρου να αλλάξει την κατάθεσή του και να μεταθέσει την ημερομηνία του δήθεν βιασμού του, αφού οι δύο προηγούμενες ημερομηνίες,  9 αρχικά και 8 Αυγούστου του 2015 μετέπειτα, είχαν διαψευστεί από τα αδιάσειστα στοιχεία που αποδείκνυαν ότι ο Λιγνάδης ήταν στην Ιθάκη και να την κάνουν μαζί με τον δήθεν καταγγέλλοντα 25/7/2015 και 2. το ότι ενεργώντας ως άμεσος συνεργάτης του δημοσιογράφου, για να δώσει νομιμότητα στην παράνομη συμπεριφορά του και να τον καταξιώσει επαγγελματικά, διέταξε, μετά τη χρήση από τον δημοσιογράφο των παρανόμως αποκτηθεισών επιστολών, συμπληρωματική έρευνα το Σαββάτο στο σημείο που παράνομα εισήλθε ο δημοσιογράφος τις προηγούμενες ημέρες,  χωρίς και πάλι την παρουσία του κ. Λιγνάδη ή του κ. Κούγια.

 Εν τέλει, όλες αυτές οι παράνομες συμπεριφορές, αλλά και όλες αυτές οι καθ’ υπαγόρευση έρευνες, όχι μόνο δεν έχουν αποδώσει ένα ενοχοποιητικό στοιχείο εις βάρος του κου Λιγνάδη, αλλά αντιθέτως αποτελούν κόλαφο για όλους αυτούς που κατασκεύασαν αυτήν τη βρομερή σκευωρία για να πλήξουν την Υπουργό Πολιτισμού, κα Μενδώνη, και την Κυβέρνηση, ώστε να μη ξεκινήσει το έργο του Ελληνικού και να ικανοποιηθούν επιχειρηματικά συμφέροντα από την Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς όλα τα στοιχεία που ανευρέθησαν είναι υπέρ της αθωότητος του κου Λιγνάδη.

Το δικηγορικό μας γραφείο αναμένει τουλάχιστον από την κα Ανακρίτρια να κάνει επιτέλους δεκτό το αίτημά μας και να πραγματοποιηθούν οι ανακριτικές πράξεις της αυτοψίας και της κατ’ αντιπαράσταση εξετάσεως του κου Λιγνάδη με τον δήθεν από αυτόν βιασθέντα, ας καθορίσουν όποια ημερομηνία θέλουν, αφού ανακαλύψουν επιτέλους κάποιο ξενοδοχείο στην Επίδαυρο και αφού προηγουμένως αναζητήσει η κα Ανακρίτρια αντικειμενικά στοιχεία, αλλά και καταθέσεις μαρτύρων, έστω και ενός μάρτυρος που να επιβεβαιώνει την παρουσία του κου Λιγνάδη, σε οποιαδήποτε ημερομηνία, μαζί με τον δήθεν βιασθέντα σε οποιοδήποτε ξενοδοχείο της Επιδαύρου. Καλές ήταν οι δυσφημιστικές εντυπώσεις και το πάρτι στα ΜΜΕ εις βάρος του κου Λιγνάδη όλο το προηγούμενο διάστημα, αλλά το ψέμα έχει πολύ κοντά πόδια”.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις