Ελλάδα

Υπόθεση Marfin: Απολογούνται δύο από τους τρεις κατηγορούμενους για τον φονικό εμπρησμό

Και οι τρεις κατηγορούμενοι τελούν ήδη υπό καθεστώς προσωρινής κράτησης, ενώ καλούνται πλέον να τοποθετηθούν σχετικά με το νέο πλαίσιο κατηγοριών που αντιμετωπίζουν
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Την πόρτα της ανακρίτριας αναμένεται να περάσουν σήμερα (21.10.2026) οι δύο από τους τρεις κατηγορούμενους για την υπόθεση της Marfin, μετά τη νέα ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος τους με βάση τον αντιτρομοκρατικό νόμο.

Οι κατηγορούμενοι θα απολογηθούν στην ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση του εμπρησμού της τράπεζας Marfin και του θανάτου τριών εργαζομένων.

Στην υπόθεση εμπλέκονται η 46χρονη κατηγορουμένη, η οποία παραδόθηκε στις ελληνικές αρχές έπειτα από την έκδοσή της από το Μπράιτον της Αγγλίας, καθώς και ένας από τους δύο συγκατηγορουμένους της, ηλικίας 42 ετών. Ο δεύτερος άνδρας, επίσης 42 ετών, έχει λάβει προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου.

Και οι τρεις κατηγορούμενοι τελούν ήδη υπό καθεστώς προσωρινής κράτησης, ενώ καλούνται πλέον να τοποθετηθούν σχετικά με το νέο πλαίσιο κατηγοριών που αντιμετωπίζουν. Η αναθεωρημένη κατηγορία περιλαμβάνει ανθρωποκτονία στο πλαίσιο τρομοκρατικής ενέργειας, αλλά και απόπειρες ανθρωποκτονίας κατά συρροή σε βάρος των 24 εργαζομένων που βρίσκονταν στο υποκατάστημα της Marfin κατά τον χρόνο εκδήλωσης της επίθεσης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ανησυχία από την έκθεση του ΤΕΕ για το σχολικό συγκρότημα της Γκράβας: Ακατάλληλες εγκαταστάσεις και ανιχνευτές εκτός λειτουργίας
Οι εγκαταστάσεις φυσικού αερίου μέσα στο σχολικό συγκρότημα όχι μόνο δεν συμφωνούν με τις μελέτες, αλλά επιπλέον δεν έχουν τηρηθεί οι επιβεβλημένοι κανόνες ασφαλείας
Γκράβα, έλεγχος οσμής