Παρασκευή, 29 Μαρ.
18oC Αθήνα

Υπόθεση Μαυρίκου: Ελεύθεροι οι 11 της Attica Bank που κατηγορούνται για παράνομη χρηματοδότηση του εκδότη

Φωτογραφία: Ευρωκίνηση

Ολοκληρώθηκαν οι απολογίες των έντεκα στελεχών της Attica Bank, σχετικά με παράνομες διαφημιστικές δαπάνες σε έντυπα και ηλεκτρονικές σελίδες του αποβιώσαντος Παναγιώτη Μαυρίκου. Οι κατηγορούμενοι μετά τις απολογίες ενώπιον του ανακριτή κατά της διαφθοράς Κώστα Σαργιώτη αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους.

Τα στελέχη της τράπεζας απολογήθηκαν για το κακούργημα της απιστίας.

Σύμφωνα με την κατηγορία, η πράξη της απιστίας συνδέεται με αποφάσεις των εμπλεκομένων προσώπων που ενέκριναν διαφημιστικές καταχωρήσεις για ποσά δυσανάλογα υψηλά σε σχέση με την κυκλοφορία εφημερίδων και την επισκεψιμότητα ιστοσελίδων συμφερόντων του Παναγιώτη Μαυρίκου, χωρίς να εξυπηρετείται ο σκοπός της διαφήμισης.

Σημειώνεται ότι ανακριτής διαφθοράς κάλεσε σε απολογία και ένα πρώην διευθυντικό στέλεχος της ΕΥΔΑΠ ο οποίος επίσης αφέθηκε ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους.

Πρόκειται για τη χρονική περίοδο 2013-2015 και το ύψος της ζημίας για την μεν ΕΥΔΑΠ αγγίζει τα 250.00 ευρώ και για την τράπεζα φτάνει περίπου σε 380.000 ευρώ.

Μετά το τέλος της ανάκρισης η δικογραφία διαβιβάζεται στο Συμβούλιο Εφετών Αθηνών για την έκδοση βουλεύματος προκειμένου οι δικαστικοί λειτουργοί να αποφασίσουν για την παραπομπή ή μη των εμπλεκομένων προσώπων σε δίκη.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις