Τρίτη, 16 Απρ.
19oC Αθήνα

Υπόθεση Novartis: Τέλος στην αγωγή της Ελένης Ράικου κατά της Ελένης Τουλουπάκη

Υπόθεση Novartis: Τέλος στην αγωγή της Ελένης Ράικου κατά της Ελένης Τουλουπάκη

Με τη δημοσίευση της απόφασης του Ειδικού Δικαστηρίου Αγωγών Κακοδικίας έκλεισε το ζήτημα της αγωγής που είχε καταθέσει η εισαγγελέας Εφετών, Ελένη Ράικου και ο σύζυγος της Λάζαρος Καρνέσης κατά της εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη και των των δύο επίκουρων εισαγγελέων διαφθοράς, Χρήστου Ντζούρα και Στέλιου Μανώλη.

Το Ειδικό Δικαστήριο Αγωγών Κακοδικίας με πρόεδρο την αντιπρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας Σπυριδούλα Χρυσικοπούλου κατήργησε τη δίκη ενώ είχε προηγηθεί η παραίτηση της κυρίας Ράικου και του συζύγου από την αγωγή κακοδικίας κατά τη διάρκεια της συζήτησης της υπόθεσης. Η κυρία Ράικου και ο σύζυγος της παραιτήθηκαν καθώς από λάθοςη αγωγή τους είχε αναγνωριστικό αίτημα.

Αυτό ωστόσο έγινε αντιληπτό όταν είχε εκπνεύσει η προβλεπόμενη προθεσμία για να κατατεθεί νέα με καταψηφιστικό περιεχόμενο.

Υπενθυμίζεται ότι η κυρία Ράικου, προκάτοχος της Ελένης Τουλουπάκη στην Εισαγγελία Διαφθοράς και ο σύζυγος της ζητούσαν συνολική αποζημίωση 300.000 ευρώ για την ηθική βλάβη που υπέστησαν, αναφορικά με την υπόθεση της Novartis.

Στην αγωγή κακοδικίας η Ελένη Ράικου υποστήριζε ότι με τις διαρροές που είχαν γίνει σχετικά με την υπόθεση της Novartis, παραβιάστηκε η μυστικότητα της ανάκρισης, υπήρξε παραβίαση προσωπικών δεδομένων και προσβολή της προσωπικότητας του ζεύγους.

Η διαρροή η οποία είχε γίνει αφορούσε τη λίστα των γιατρών που ελέγχονται για την υπόθεση της Novartis στην οποία περιλαμβανόταν και ο Λάζαρος Καρνέσης.

Ο σύζυγος της Ελένης Ράικου αρνείται οποιαδήποτε έκνομη σχέση με τη Novartis, υποστηρίζοντας ότι έλαβε το 2009 το ποσό των 1.000 ευρώ μετέχοντας σε ομαδική μελέτη γιατρών για συγκεκριμένη εργασία για λογαριασμό της επίμαχης φαρμακοβιομηχανίας. Η αμοιβή αυτή ήταν καθόλα νόμιμη, όπως υποστηρίζει ο ίδιος, ενώ απέδωσε τη δημοσιοποίηση των στοιχείων αυτών σε στοχοποίηση της συζύγου του.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις