Ελλάδα

Υπόθεση trafficking στην Ηλιούπολη: Ένοχος αλλά ελεύθερος ο αστυνομικός

Ένοχος κρίθηκε και από το Εφετείο ο αστυνομικός που εμπλέκεται στην υπόθεση trafficking της Ηλιούπολης με το δικαστήριο να του επιβάλλει ποινή φυλάκισης 4 ετών και 4 μηνών.

«Ενόψει του νομοθετικού καθεστώς που ίσχυε κατά το χρόνο τέλεσης της πράξης, δεν επιτρέπεται η αναστολή και η μετατροπή, δεν μετατρέπει και διατάσσει την έκτιση της ποινής», είπε η Πρόεδρος, προσθέτοντας πως αφαιρείται ο χρόνος προσωπικής κράτησης.

Σύμφωνα με την υπεράσπισή του, ο αστυνομικός έχει εκτίσει την ποινή του. «Είναι επικίνδυνος αυτός ο άνθρωπος και τον αφήνετε ελεύθερο», αντέδρασε νωρίτερα το κοινό που παρακολουθούσε την διαδικασία. «Καμία ποινή δεν είναι αρκετή για κάθε μαφιόζο και νταβατζή», φώναζε το κοινό μετά την έκδοση της απόφασης.

Ο αστυνομικός καταδικάστηκε ομόφωνα για το αδίκημα της εμπορίας ανθρώπων αλλά όχι με την επιβαρυντική περίσταση της κατ επάγγελμα τέλεσης (πλειοψηφία 6-1). Επίσης κρίθηκε ένοχος για ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη και παράνομη οπλοκατοχή. Ομόφωνα ένοχος κρίθηκε και ο δεύτερος κατηγορούμενος στην υπόθεση, ο επονομαζόμενος «Ντάνιελ». Το δικαστήριο του επέβαλε ποινή κάθειρξης 9 έτη, 6 μήνες και 10 ημερών.

Ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε όπως πρωτοδίκως για τις πράξεις της εμπορίας ανθρώπων κατ επάγγελμα προς τέλεση γενετήσιων πράξεων και της διακίνησης ναρκωτικών.

Οι δικηγόροι των καταδικασθέντων ζήτησαν την αναγνώριση ελαφρυντικών περιστάσεων με τον εισαγγελέα να εισηγείται να παραμείνει η πρωτόδικη απόφασης της αναγνώρισης του ελαφρυντικού της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη και να μην χορηγηθεί ο πρότερος σύννομος βίος. Το δικαστήριο αναγνώρισε ομόφωνα το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου για τον αστυνομικό ενώ αναγνώρισε ομόφωνα την καλή συμπεριφορά μετά την πράξη στον «Ντάνιελ».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Η «μαύρη λίστα» του 43χρονου που δολοφόνησε ιδιοκτήτη καφετέριας στη Λαμία - «Είχε γράψει ανθρώπους που δεν συμπαθεί»
Ο 43χρονος κατηγορούμενος έτρεφε αισθήματα μίσους και για άλλους γνωστούς του, είχε δημιουργήσει μία λίστα με τα ονόματά τους, ωστόσο το όνομα του δολοφονημένου 59χρονου δεν ήταν μέσα στη «μαύρη λίστα»
Ο καθ'ομολογίαν δράστης στη Λαμία
40χρονη ηθοποιός σε κατάσταση αμόκ επιτέθηκε με κατσαβίδι σε έγκυο και τον αρραβωνιαστικό της στον Βύρωνα
Το ζευγάρι, που είναι και γείτονες της ηθοποιού, προσπάθησε να δώσει νερό στο σκυλάκι της 40χρονης το οποίο είχε κλείσει έξω από το διαμέρισμα, και τότε εκείνη φέρεται να τους επιτέθηκε, πράγμα που η ίδια αρνείται
Περιπολικό και ασθενοφόρο
4