Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Υπόθεση Βαλυράκη: 30 σκάφη στο μικροσκόπιο των αρχών – Αύριο θα ξέρουμε ποια προπέλα τον χτύπησε

Υπόθεση Βαλυράκη: 30 σκάφη στο μικροσκόπιο των αρχών – Αύριο θα ξέρουμε ποια προπέλα τον χτύπησε

Με την έρευνα να συνεχίζεται για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε την ζωή του ο Σήφης Βαλυράκης νέα στοιχεία και εκτιμήσεις έρχονται στο φως της δημοσιότητας. 

Σήμερα στο Λιμεναρχείο εμφανίστηκαν και νέοι αυτόπτες μάρτυρες, ενώ υπήρξε και μαρτυρία από τρεις γυναίκες που βρίσκονταν σε βουνό της περιοχής και είχαν οπτική επαφή με το φουσκωτό του πρώην υπουργού.

Η υπόθεση του θανάτου του πρώην υπουργού, Σήφη Βαλυράκη εξελίσσεται σε θρίλερ, καθώς αυτόπτες μάρτυρες κάνουν λόγο για εμπλοκή αλιευτικού σκάφους που έκανε ελιγμούς γύρω από το φουσκωτό του πρώην υπουργού.

Όπως είπε ειδικός πραγματογνώμονας στο Live News και τον Νίκο Ευαγγελάτο αύριο θα ξέρουμε ποια προπέλα τον χτύπησε. 

 

Οι καταγγελίες και οι αποκαλυπτικές μαρτυρίες στο Live News δίνουν νέες διαστάσεις στο θρίλερ με τον θάνατο του Σήφη Βαλυράκη και αξιολογούνται με προσοχή.

Με πλάτη στην κάμερα ο αυτόπτης μάρτυρας που κατέθεσε στο λιμεναρχείο, περιγράφει τα όσα έγιναν την περασμένη Κυριακή. Από τη στιγμή που ο Σήφης Βαλυράκης ξεκίνησε με το φουσκωτό του από την Ερέτρια μέχρι τις στιγμές που όπως μας λέει ένα αλιευτικό τον πλησίασε και άρχισε μεταξύ τους λογομαχία.

Ο αυτόπτης μάρτυρας δεν είδε αν οι κύκλοι του αλιευτικού στη θάλασσα προκάλεσαν την πτώση του πρώην υπουργού, από τον κυματισμό που σχηματίστηκε. 

Επίσης, ψαροντουφεκάς που πήρε μέρος στις έρευνες, καταγγέλλει στο Live News ότι δεν είναι η πρώτη παρενόχληση από αλιευτικό. Τα επεισόδια στην περιοχή, λέει, είναι αλλεπάλληλα όπως οι καταγγελίες που τα συνοδεύουν.

Ο κ. Κώστας, αυτόπτης μάρτυρας στο συμβάν, μίλησε στο LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο σημείωσε ότι «την αναφορά στο λιμεναρχείο την έκανα τη Δευτέρα. Προχθές έδωσα την κατάθεση».

Στη συνέχεια, περιέγραψε καρέ – καρέ την σκηνή με το αλιευτικό και τον Σήφη Βαλυράκη. «Από το σημείο που στεκόμουν από τις 12 – 12.30 είδα το σκάφος του κ. Βαλυράκη να ξεκινά από την οικία του. Στα μισά της διαδρομής του έσβησε (από πρόβλημα), το ξανά έβαλε μπρος. Είχα ακουστική και οπτική επαφή. Η διαδρομή είναι 3-4 λεπτά.

Τη δεύτερη φορά στην προσπάθειά του να το βάλει μπρος, τον είχε πλησιάσει ήδη ένα αλιευτικό σκάφος, ερχόταν από βόρεια, από την πλευρά του λιμανιού. Μιλούσαν και άκουσα κάποια στιγμή διαπληκτισμό… Έκανε δύο κύκλους όσο μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα. Δεν πήγε πάρα πολύ κοντά, δεν το ακούμπησε το σκάφος. Το αλιευτικό σκάφος έφυγε προς τη μια κατεύθυνση και το φουσκωτό στην αντίθετη.

Όταν γύρισα σπίτι μου, είδα τι έγινε κι ενημέρωσα κάποιο στέλεχος του λιμεναρχείου με γραπτό μήνυμα “πάρε με τηλέφωνο μόλις δεις το μήνυμα” του είπα. Με πήρε τηλέφωνο, το μόνο που του είπα αρχικά είναι “αν έχουν βρει τον άνθρωπο”, δεν ήξερα ακόμα ότι ο άνθρωπος δεν ήταν εν ζωή. Το μόνο που του είπα είναι ότι “το σκάφος του είχε πρόβλημα και έσβησε δύο φορές”.

Το μόνο που είδα ήταν ένα λευκό αλιευτικό σκάφος. Τέτοιοι διαπληκτισμοί μέσα στη θάλασσα είναι συχνοί, σχεδόν καθημερινοί. Το σκάφος δεν είχε τέντα όσο μπόρεσα να δω. Στο αλιευτικό επέβαινε ένας άνθρωπος. Αυτά τα περιστατικά είναι σε όλες τις περιοχές της Εύβοιας συχνά. Να καταλάβουν όλοι – όλοι ότι η θάλασσα δεν είναι κανενός. Ειδικά εδώ σε καθημερινά βάση να δείτε διαπληκτισμοί που γίνονται…».

 

Η αυτοψία του τεχνικού συμβούλου της οικογένειας δεν έδειξε κάτι διαφορετικό

Ο δικηγόρος της οικογένειας, Γιώργος Σπύρου, μίλησε στο LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο για τα νέα στοιχεία σχετικά με τον θάνατου του Σήφη Βαλυράκη.  «Τα γεγονότα όπως εξελλίσονται από τις μαρτυρίες επιβεβαιώνουν τις αρχικές υποθέσεις, επιβεβαιώνεται η εμπλοκή του αλιευτικού σκάφους. Η έρευνα επικεντρώνεται στην εύρεση του συγκεκριμένου αλιευτικού. Είναι θέμα χρόνου οι αρχές να καταλήξουν στο φυσικό πρόσωπο που ήταν ο χειριστής του συγκεκριμένου αλιευτικού».

«Δεν συμμετέχουμε προφανώς στην ανακριτική διαδικασία, έχουμε εμπιστοσύνη στις ανακριτικές αρχές. Είναι θέμα χρόνου να καταλήξει σε ένα αποτέλεσμα», πρόσθεσε.

«Σήμερα έγινε ιατροδικαστική αυτοψία από τεχνικό μας σύμβουλο που δεν είχε άλλα ευρήματα από αυτά του τακτικού ιατροδικαστή. Εκκρεμεί να γίνει αύριο μια αυτοψία στην προπέλα του Σήφη Βαλυράκη ώστε να επιβεβαιωθεί ή να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να χτυπήθηκε από την δικιά του προπέλα. Η εκτίμησή μου είναι ότι θα αποκλειστεί αυτό το ενδεχόμενο. Οι προπέλες των ερασιτεχνικών σκαφών είναι μικρές, με άλλο βήμα. Ενώ των αλιευτικών έχουν άλλη διάμετρο».

«Πρόκειται για μια εγκληματική ενέργεια. Είναι προφανές, τώρα αν θα αποδοθεί δόλος σκοπού, ενδεχόμενος δόλου, αμέλεια, ο τρόπος που θα διατυπωθεί η κατηγορία είναι αρμοδιότητα των δικαστικών αρχών», κατέληξε.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις