Ελλάδα

Υπουργείο Ενέργειας για τις ουρές στα πρατήρια καυσίμων λόγω κορονοϊού

Κορονοϊός και… πανικός δεν πρέπει να συμβαδίζουν! Μέχρι στιγμής, πάντως, οι ενδείξεις από τις “ορδές” στα σούπερ μάρκετ – εξαφανίζοντας μέχρι και χαρτιά υγείας – είναι άκρως απογοητευτικές.

Σχεδόν παρόμοιες είναι οι εικόνες και στα πρατήρια υγρών καυσίμων όπου η προσέλευση έχει αυξηθεί κατακόρυφα, παρότι έχουν εξαιρεθεί – όπως άλλωστε και τα σούπερ μάρκετ – από τις επιχειρήσεις που  πρέπει να αναστείλουν τη λειτουργία τους προσωρινά.

“Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τον εφοδιασμό με καύσιμα”, επισημαίνει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με αφορμή την αυξημένη προσέλευση σε πρατήρια καυσίμων το τελευταίο διάστημα.

Click4more: Κορονοϊός – Χαμός στα σούπερ μάρκετ! Αδειάζουν τα ράφια, ουρές στα ταμεία (photo)

“Οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΕΝ βρίσκονται σε επικοινωνία με όλους τους φορείς της αγοράς καυσίμων. Οι εταιρείες εμπορίας πετρελαιοειδών εφοδιάζουν αδιάλειπτα τα πρατήρια χωρίς πρόβλημα, ενώ τα πρατήρια υγρών καυσίμων σε όλη την Ελλάδα λειτουργούν κανονικά εντός των καθορισμένων ωραρίων. Δεν αναμένεται λοιπόν να υπάρξει κανένα πρόβλημα ως προς τα υγρά καύσιμα ούτε τώρα, ούτε αργότερα”, τονίζει το ΥΠΕΝ.

Για το ίδιο θέμα η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος επισημαίνει ότι δεν συντρέχουν λόγοι ανησυχίας, διότι τα πρατήρια υγρών καυσίμων πανελλαδικά δεν πρόκειται να κλείσουν και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα επάρκειας καυσίμων στην Ελληνική Επικράτεια.

“Τα πρατήρια θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά μέσα στο ωράριο που έχει καθορίσει η κάθε επιχείρηση για την εξυπηρέτηση του καταναλωτικού κοινού σε αυτές τις δύσκολες ώρες”, σημειώνει η ΟΒΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Το επεισόδιο που οδήγησε στη σύλληψη του Άρη Μουγκοπέτρου για ενδοοικογενειακή απειλή - Η γυναίκα του «έχει panic button στο κινητό της»
Ο δικηγόρος της συζύγου του περιέγραψε στο newsit.gr όλα όσα έγιναν - Γιατί έληξε η συνεργασία του με τον Μουγκοπέτρο και ο ίδιος αποφάσισε να αναλάβει την σύζυγό του
Άρης Μουγκοπέτρος: Το επεισόδιο που οδήγησε στη σύλληψή του για ενδοοικογενειακή απειλή – Η γυναίκα του «έχει panic button στο κινητό της» 27
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζητά να κηρυχτεί ο δήμος Αγίου Δημητρίου μετά τις καταστροφές από την ισχυρή καταιγίδα
Μεταξύ των σημείων που παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη επικινδυνότητα είναι η ευρύτερη περιοχή των οδών Λιδωρικίου, Τεπελενίου, Βαλτετσίου και Δράμας
Σοβαρές ζημιές στον δήμο Αγίου Δημητρίου από τη νεροποντή της Παραμονής Χριστουγέννων