Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Υπουργείο Παιδείας: Επαναληπτικές Πανελλαδικές Εξετάσεις 2017 – Νεοελληνική Γλώσσα

Υπουργείο Παιδείας

Υπουργείο Παιδείας – Ξεκίνησαν οι επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις των υποψηφίων που δεν μπόρεσαν να παραστούν στις εξετάσεις του Ιουνίου. Δείτε τα θέματα για τη Νεοελληνική Γλώσσα και όλο το πρόγραμμα.

Με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας ξεκίνησε το πρόγραμμα για τις επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις των υποψηφίων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ 2017. Διαβάστε όσα πρέπει να γνωρίζετε.

Τι πρέπει να ξέρουν οι υποψήφιοι των ΓΕΛ

Ως ώρα έναρξης εξέτασης για τις επαναληπτικές πανελλαδικές ορίζεται από το Υπουργείο Παιδείας για όλα τα μαθήματα η 16.00 μ.μ.  Η προσέλευση των υποψηφίων στις αίθουσες εξέτασης γίνεται 30 λεπτά τουλάχιστον πριν από την έναρξη των εξετάσεων. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος ορίζεται σε τρεις (3) ώρες.

Οι υποψήφιοι των εσπερινών λυκείων, ανεξαρτήτως της κατηγορίας με την οποία επέλεξαν να εξεταστούν στις εξετάσεις της τακτικής εξεταστικής περιόδου, συμμετέχουν στις επαναληπτικές εξετάσεις μαζί με τους υποψηφίους των ημερησίων λυκείων.

Εξετάζονται στην ίδια ύλη και θέματα με τους υποψηφίους των ημερησίων λυκείων και διεκδικούν τις ίδιες με αυτούς θέσεις.

Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν μαζί τους υποχρεωτικά το δελτίο εξεταζομένου και κατά προτίμηση και την αστυνομική τους ταυτότητα ή διαβατήριο.

Δείτε εδώ το πρόγραμμα για ΓΕΛ και ΕΠΑΛ

Τι ισχύει για τα ειδικά μαθήματα

Η ώρα έναρξης εξέτασης για όλα τα ειδικά μαθήματα ορίζεται από το Υπουργείο Παιδείας στον ως άνω πίνακα. Η προσέλευση των υποψηφίων στις αίθουσες εξέτασης θα γίνεται 30 λεπτά τουλάχιστον πριν από την έναρξη των εξετάσεων.

Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος ορίζεται σε τρεις (3) ώρες, εκτός των μαθημάτων Ελεύθερο και Γραμμικό Σχέδιο για τα οποία ορίζεται σε έξι (6) ώρες και Έλεγχος Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων για το οποίο ορίζονται είκοσι (20) λεπτά περίπου.

Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν μαζί τους υποχρεωτικά το δελτίο εξεταζομένου και κατά προτίμηση και την αστυνομική τους ταυτότητα ή διαβατήριο.

Όλοι οι υποψήφιοι με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες των επαναληπτικών πανελλαδικών εξετάσεων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ από όλη την Ελλάδα, για τα Ειδικά μαθήματα θα εξεταστούν (προφορικά) στην Αττική, στο Γυμνάσιο Νέου Φαλήρου (Δαβάκη Πίνδου & Διαμαντή 2, τ.κ. 18547, Νέο Φάληρο, τηλ. 210-4812109) πλην του μαθήματος του Ελέγχου Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων που θα εξεταστούν στο κτήριο του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, οδός Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι.

Υπουργείο Παιδείας – Τι ισχύει για τα ΤΕΦΑΑ

Η Υγειονομική Εξέταση και Πρακτική Δοκιμασία (αγωνίσματα) των υποψηφίων των επαναληπτικών εξετάσεων ΓΕΛ  από όλη την Ελλάδα, για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) ακαδ. έτους 2017-18 θα διεξαχθεί το διάστημα από την Πέμπτη 14-9-2017 μέχρι και την Πέμπτη 21-9-2017 σε επιτροπές σε Αττική και Θεσσαλονίκη.

Τα θέματα της Νεοελληνικής γλώσσας Γενικής Παιδείας Γ’ τάξης ημερησίου και Δ’ τάξης εσπερινού γενικού λυκείου, στα οποία εξετάστηκαν οι υποψήφιοι για τις επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις.

Τα θέματα των Εισαγωγικών Εξετάσεων τέκνων Ελλήνων του εξωτερικού και τέκνων Ελλήνων υπαλλήλων που υπηρετούν στο εξωτερικό για το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας Γενικής Παιδείας.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις