Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Υπουργείο Υγείας: Σχέδιο μάχης για κρίσεις στην ΕΕ λόγω κορονοϊού και κύματος Ουκρανών προσφύγων

Υπουργείο Υγείας: Σχέδιο μάχης για κρίσεις στην ΕΕ λόγω κορονοϊού και κύματος Ουκρανών προσφύγων

Σε ετοιμότητα οι ελληνικές αρχές για αντιμετώπιση των υγειονομικών κρίσεων στην ΕΕ. Στο επίκεντρο ο κορονοϊός και οι επιπτώσεις από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Σε διϋπουργική σύσκεψη με συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Αρχής Ετοιμότητας και Αντιμετώπισης Έκτακτης Ανάγκης στον τομέα της Υγείας (HERA), στο υπουργείο, τέθηκαν υγειονομικά ζητήματα που απασχολούν την ΕΕ αυτή την περίοδο, με κυρίαρχα την εξέλιξη της πανδημίας Coνid-19, καθώς και των υγειονομικών αναγκών που έχουν προκύψει λόγω των προσφυγικών ροών από την Ουκρανία.

Στη συνάντηση επισημάνθηκε ο καθοριστικός ρόλος που θα έχει η HERA στην έγκαιρη αντιμετώπιση υγειονομικών κρίσεων σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς θα έχει τον συντονισμό όλων των δράσεων των κρατών-μελών όσον αφορά την ανάπτυξη, την προκήρυξη και τη διάθεση ιατρικών αντιμέτρων.

Υπουργείο Υγείας: Αναγκαία η διευρωπαϊκή συνεργασία

Στη σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας με τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Αρχής Ετοιμότητας και Αντιμετώπισης Έκτακτης Ανάγκης στον τομέα της Υγείας (HERA) Pierre Delsaux, τον εκπρόσωπο της Ελλάδας στο ΔΣ της HERA, Βασίλη Κοντοζαμάνη, και εκπροσώπους της ελληνικής πολιτείας, συμμετείχαν ο Υπουργός, Θάνος Πλεύρης, ο Υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδη και ο Υπουργός Κλιματικής Αλλαγής & Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, καθώς και η Αν. Υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα και η Υφυπουργός, Ζωή Ράπτη.

Η ελληνική πλευρά ανέφερε ότι η χώρα μας, λόγω της εμπειρίας που διαθέτει σε θέματα υγείας προσφύγων, μπορεί να συμβάλλει σημαντικά στην αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης που έχει προκαλέσει ο πόλεμος στην Ουκρανία, τονίζοντας ότι και στον τομέα της Υγείας «πρέπει να είμαστε όλοι μαζί». Για αυτό το λόγο είναι καθοριστικής σημασίας η δημιουργία ενός Ευρωπαϊκού Δικτύου αναγνώρισης, ενημέρωσης και ανταλλαγής πληροφοριών.

Ρεπορτάζ: Γιάννα Σουλάκη / πηγή: Iatropedia

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις