Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Τι θα γίνει με όσους δεν μπορούν να μετακινηθούν

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Τι θα γίνει με όσους δεν μπορούν να μετακινηθούν
Πηγή φωτογραφίας: Intime News (Αρχείου)

Στο τι οδήγησε την κυβέρνηση στο να ανακοινώσει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό κατά του κορονοϊού για τους άνω των 60 ετών, αλλά και τι θα γίνει με όσους δεν μπορούν να μετακινηθούν, αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας το πρωί της Τετάρτης (1/12) στο OPEN. 

Απαντώντας σε ερώτηση για το τι άλλαξε και τελικά κατέστη υποχρεωτικός εμβολιασμός για τους άνω των 60 ετών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως «τα στοιχεία από το ΕΣΥ δείχνουν η ομάδα που πλήττεται περισσότερο από κορονοϊό, ανήκει στην συντριπτική της πλειοψηφία στους ανεμβολίαστους από 60 ετών και πάνω». 

Τι θα γίνει με όσους δεν μπορούν να μετακινηθούν

«Λένε ορισμένοι ότι υπάρχουν ηλικιωμένοι που δεν έχουν κάποιον να τους μετακινήσει, που έχουν αδυναμία να φύγουν από το σπίτι τους και να πάνε να κάνουν το εμβόλιο ή έχουν ακόμα και αδυναμία να χρησιμοποιήσουν τα ηλεκτρονικά μέσα για να εμβολιαστούν» ανέφερε ο Γιάννης Οικονόμου. 

Και συνέχισε: «Η απάντηση είναι ότι με τα κινητά συνεργεία εμβολιασμού η Πολιτεία θα φέρει το εμβόλιο στην πόρτα του, είτε μέσα από συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, είτε με άλλα προγράμματα όπως για παράδειγμα το «Βοήθεια στο Σπίτι». Το πνεύμα της Πολιτείας δεν είναι τιμωρητικό»

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Με πληροφορίες από OPEN

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις