Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Ζακ Κωστόπουλος: Δεν συνδέει το θάνατο με τα χτυπήματα ο τεχνικός σύμβουλος του κοσμηματοπώλη

Ζακ Κωστόπουλος: Δεν συνδέει το θάνατο με τα χτυπήματα ο τεχνικός σύμβουλος του κοσμηματοπώλη

Ο Ζακ Κωστόπουλος δεν πέθανε από τα χτυπήματα υποστηρίζει ο τεχνικός σύμβουλος του κοσμηματοπώλη. Σε βάρος του καταστηματάρχη έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για το θάνατο του 33χρονου ακτιβιστή.

“Ο Ζακ Κωστόπουλος απεβίωσε λόγω ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεων από καρδιακή αρρυθμία ή/και από αγγειόσπασμο σε έδαφος α) καρδιακής ανεπάρκειας, η οποία αποδεικνύεται από την ιστολογική εξέταση των πνευμόνων, στον οποίο διαπιστώνονται κύτταρα καρδιακής ανεπάρκειας, β) βαρείας ηπατικής βλάβης και γ) συνδρόμου της επίκτητης ανοσοανεπάρκειας σε συνδυασμό με τη χρήση αιθυλικής αλκοόλης”.

Αυτό υποστηρίζει η ιατροδικαστική γνωμοδότηση του πραγματογνώμονα, Παντ. Αλεξάνδρου, που διορίστηκε από την πλευρά του κοσμηματοπώλη.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο συνήγορος υπεράσπισης του καταστηματάρχη, Χάρης Αναγνωστόπουλος, αναφέρει σε δήλωσή του ότι τα στοιχεία της δικογραφίας που έλαβε υπόψη της η έκθεση του τεχνικού συμβούλου, οδηγούν “πλήρως αιτιολογημένα και εμπεριστατωμένα στο συμπέρασμα, ότι η αιτία θανάτου του Ζαχαρία Κωστόπουλου είναι άσχετη, ξένη και ασύνδετη προς την κρινόμενη συμπεριφορά του εντολέα μου”.

Click4more: Ζακ Κωστόπουλος: Μήνυση της οικογένειάς του κατά των αστυνομικών και του ΕΚΑΒίτη

Ζακ Κωστόπουλος: Διαστρέφουν την αλήθεια για τη δολοφονία

Αντίθετα, πηγές από την πλευρά του Ζακ Κωστόπουλου, υποστηρίζουν πως τα συμπεράσματα κρίνονται αντιεπιστημονικά και αντίθετα προς τα ευρήματα της νεκροτομής και των τοξικολογικών εξετάσεων.

Είναι μια έκθεση που πάσχει από υποκειμενισμό και διαστρέφει τα επιστημονικά συμπεράσματα που είναι αδιαμφισβήτητα” αναφέρει το περιβάλλον της οικογένειας, επισημαίνοντας πως αντίθετα με τις εκτιμήσεις που προτάσσει η υπεράσπιση, ο Ζακ Κωστόπουλος δεν έπασχε ούτε από καρδιακή, ούτε από ηπατική ανεπάρκεια”.

Όσον αφορά τις κακώσεις των μαλακών μορίων, τις οποίες επικαλείται η ιατρική γνωμοδότηση, που προσκόμισε στην ανάκριση η υπεράσπιση, επισημαίνεται πως τα συμπεράσματα αυτά προκύπτουν χωρίς να λαμβάνονται υπόψη τα στοιχεία της νεκροτομής και των ιστολογικών εξετάσεων.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις