Ελλάδα

Ζακ Κωστόπουλος: Οργισμένος ο πατέρας στη δίκη – «Διπλά δολοφόνοι οι αστυνομικοί»

Περήφανος για τον γιο του, τον Ζακ Κωστόπουλο και οργισμένος για την αντιμετώπιση που είχε από τις αστυνομικές αρχές, εμφανίστηκε στην κατάθεσή του στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο ο πατέρας του δολοφονημένου ακτιβιστή.

Ο Ευθύμιος Κωστόπουλος περιέγραψε τον Ζακ Κωστόπουλο ως έναν άνθρωπο με κοινωνική ζωή, χαρούμενο και χωρίς οικονομικά προβλήματα. Ωστόσο, η οργή του πατέρα του Ζακ ξεχείλισε για τις πράξεις και τις παραλείψεις των αστυνομικών στην υπόθεση και έκανε λόγο για απόκρυψη στοιχείων.

«Δεν ίδρωσε κανενός το αυτί. Για μένα είναι διπλά δολοφόνοι οι αστυνομικοί. Απέκρυψαν στοιχεία. Έκαναν έλεγχο στο τηλέφωνο του γιου μου και όχι στων κατηγορουμένων», ανέφερε ο μάρτυρας.

Παράλληλα πρόσθεσε με έντονο ύφος: «Είδα το βίντεο, κάτω το είχαν το παιδί με αίματα και να τον κλωτσοπατάνε. Και πριν λίγους μήνες ένας σκότωσε ένα γατάκι και τώρα είναι μέσα και αυτοί είναι έξω! Πώς είναι δυνατόν! Συγγνώμη για την οργή μου αλλά έχω θυμό μέσα μου, γι’ αυτό που συνέβη! Δεν είναι πράγματα αυτά σε μια πολιτισμένη χώρα».

Ζακ Κωστόπουλος – Ο διάλογος του Ευθύμιου Κωστόπουλου με τον πρόεδρο του δικαστηρίου

Πρ: Σας είχε πει ότι κάποιος τον απειλούσε;

Πατέρας: Δεν είχα πρόσφατο τηλεφώνημα εκείνες τις ημέρες. Δεν είχε κανένα πρόβλημα είχε τη στήριξη μας στο οικονομικό. Δεν ήταν περιθωριοποιημένο άτομο, δούλευε σε εφημερίδα, έπαιζε σε θέατρο είχε και ένα επίδομα. Δεν υπήρχε περίπτωση να τον αφήσω χωρίς χρήματα κι εγώ. Ήμουν δίπλα του και το ήξερε. Μια μέρα πριν φύγω, μου είπε να πάμε στα κλαρίνα και πήγαμε. Ήταν χαρούμενος, είχε διάθεση.

Click4more: Ζακ Κωστόπουλος – Γιαγιά 33χρονου ακτιβιστή: «Στημένη η υπόθεση – Πού ήταν η αστυνομία 25 λεπτά;»

Όπως ανέφερε ο Ευθύμιος Κωστόπουλος, ο γιος του είχε δεχτεί επιθέσεις στο παρελθόν, ενώ υπογράμμισε κατηγορηματικά ότι ο Ζακ δεν είχε κανένα πρόβλημα υγείας.

«Δεν ήταν βίαιος, κάθε άλλο. Όταν μας είπαν ο Ζαχαρίας πήγε και λήστεψε, κανείς δεν το πίστεψε. Δήλωνε κατά της βίας και θα ήταν ο ίδιος βίαιος; Δεν στέκει αυτό. Μακάρι να ήταν ληστής και να τον έπιαναν. Θα ήταν εδώ και ζωντανός. Πολλά είναι τα γιατί και θα τα δείτε κι εσείς…».

Ο πατέρας του 33χρονου ακτιβιστή πρόσθεσε, επίσης, πως έλεγε στον γιο του ότι δεν πρόκειται να αλλάξει τον κόσμο και εκείνος «μου χαμογελούσε, μου έλεγε δίκιο έχεις μπαμπά και τώρα εγώ ψάχνω να βρω ένα άλλο δίκιο…».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Belharra: Τελικές δοκιμές για την φρεγάτα «Κίμων» για να παραδοθεί στο Πολεμικό Ναυτικό – Στα μέσα Δεκεμβρίου υψώνει τη γαλανόλευκη
Θα κληθεί να ανταποκριθεί σε σενάρια ναυτικού και αεροπορικού αγώνα, να εντοπίσει «εικονικούς» στόχους και να αποδείξει ότι είναι έτοιμη για κάθε αποστολή
Η φρεγάτα «Κίμων» του Πολεμικού Ναυτικού
Εργατικό δυστύχημα στο Ρέθυμνο με θύμα έναν 55χρονο οικοδόμο – Ανέβηκε σε σκαλωσιά και έπεσε στο κενό
Ασθενοφόρο έσπευσε στο σημείο και τον παρέλαβε, μεταφέροντάς τον στο νοσοκομείο Ρεθύμνου, όπου παρά τις υπερπροσπάθειες να τον επαναφέρουν ο 55χρονος άφησε την τελευταία του πνοή
Οικοδομή
Δακτύλιος: Από σήμερα η έκδοση του σήματος για ελεύθερη μετακίνηση στο κέντρο της Αθήνας – Οι προϋποθέσεις και όλα τα βήματα
Ο Δακτύλιος της Αθήνας ξεκίνησε σήμερα και αναμένεται να λήξει στις 24 Ιουλίου 2026 - Οι έντυπες άδειες των περιόδων 2023-2024 ή 2024-2025 ανανεώνονται αυτόματα για το 2025-2026, χωρίς να απαιτείται νέα αίτηση
Αθήνα
Η στιγμή που κλέφτης αρπάζει χρυσές αλυσίδες από τον λαιμό τουρίστριας: Είχε συλληφθεί ξανά για κλοπή αλλά αφέθηκε ελεύθερος
Στις 12 Οκτωβρίου είχε συλληφθεί μαζί με άλλα 3 μέλη συμμορίας για κλοπές στην Καλλιθέα - Λίγες ημέρες μετά αφέθηκε ελεύθερος και έκλεψε και την τουρίστρια
Δράστης
12