Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Ζακ Κωστόπουλος: Πορεία διαμαρτυρίας για τα δύο χρόνια από τη δολοφονία του (pics)

Ζακ Κωστόπουλος: Πορεία διαμαρτυρίας για τα δύο χρόνια από τη δολοφονία του (pics)
Intime

Πλήθος κόσμου έδωσε δυναμικό παρών στον πεζόδρομο της οδού Γλάδστωνος, έξω από το κοσμηματοπωλείο όπου ο Ζακ Κωστόπουλος έπεφτε θανάσιμα τραυματισμένος στις 21 Σεπτεμβρίου 2018.

Πολλές εκατοντάδες φίλοι και αλληλέγγυοι συγκεντρώθηκαν αργά το απόγευμα της Κυριακής (22.09.2020). στο σημείο όπου ο νεαρός LGBTQI+ ακτιβιστής Ζακ Κωστόπουλος δέχθηκε τα χτυπήματα που του στέρησαν τη ζωή τόσο από τον κοσμηματοπώλη και τον φίλο του μεσίτη, όσο και από τους αστυνομικούς.

Η διαδήλωση επρόκειτο να διεξαχθεί τη Δευτέρα (21.09.2020), ακριβώς στην επέτειο της δολοφονίας του Ζακ Κωστόπουλου, αλλά, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (20.09.2020) με κεντρικό σύνθημα “Νο Zackie, No Peace”. Κι αυτό επειδή από τη Δευτέρα τίθενται σε ισχύ τα ειδικά μέτρα για τον περιορισμό του κορονοϊού στην Αττική. Το “παρών” στη διαδήλωση έδωσε και η Μάγδα Φύσσα.

Ζακ Κωστόπουλος: 21 Οκτωβρίου αρχίζει η δίκη

Στις 21 Οκτωβρίου ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας αναμένεται ότι θα ξεκινήσει η δίκη με κατηγορούμενους τον ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου, έναν μεσίτη, καθώς και τέσσερις αστυνομικούς. Η κατηγορία που τους αποδίδεται το αδίκημα της θανατηφόρου σωματικής βλάβης.

Σημειώνεται ότι η οικογένεια και οι φίλοι του Ζακ, καταγγέλλουν κωλυσιεργία στη δικαστική διερεύνηση του εγκλήματος, αφού σε κάθε περίπτωση το θύμα πριν εκπνεύσει είχε ξυλοκοπηθεί βίαια.

Ωστόσο, το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο έχει απορρίψει το αίτημα της οικογένειας για μετατροπή της κατηγορίας σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο για τον ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου και τον μεσίτη.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις