Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Ζακ Κωστόπουλος – Πρόεδρος αστυνομικών: Στην προσπάθεια χειροπέδησής του άσκησαν την απολύτως απαραίτητη βία

Ζακ Κωστόπουλος – Πρόεδρος αστυνομικών: Στην προσπάθεια χειροπέδησής του άσκησαν την απολύτως απαραίτητη βία

Ο Ζακ Κωστόπουλος πέθανε την περασμένη Παρασκευή (21.09.2018) έξω από το ματωμένο κοσμηματοπωλείο στην Ομόνοια. Ο νεαρός έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού και λιντσαρίσματος τόσο από δυο πολίτες όσο και από τους αστυνομικούς όπως φαίνεται σε νέο βίντεο ντοκουμέντο που δημοσίευσε η Εφημερίδα των Συντακτών.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 ο Δημοσθένης Πάκος, πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών υποστήριξε ότι τα χτυπήματα στον αιμόφυρτο και αναίσθητο Ζακ Κωστόπουλο ήταν… αναγκαία, παρά το γεγονός πως στο βίντεο ο 33χρονος δεν κουνιέται καν.

«Οι συνάδελφοι μου έχουν ήδη καταδικαστεί με όλα όσα ακούγονται. Μιλάνε για λιντσάρισμα, μιλάνε για αποτροπιασμό. Τα αστυνομικά εγχειρίδια δεν λένε τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από αυτό που έκαναν οι συνάδελφοι μου. Στην προσπάθεια χειροπέδησής του άσκησαν την απολύτως απαραίτητη βία», ανέφερε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου ο Δημοσθένης Πάκος, πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών.

Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο της Εφημερίδας των Συντακτών

«Όλες οι αστυνομικές πρακτικές λένε τα ίδια πράγματα. Πάνε σε ένα συμβάν στο οποίο καλούνται να αντιμετωπίσουν ένα άτομο οπλισμένο σε αμόκ. Αυτό τους λένε. Δεν γνωρίζουν τίποτα άλλο. Για να χειροπεδηθεί αυτό το άτομο και να ασφαλιστεί, για να μην τραυματιστεί ο ίδιος ή διερχόμενος πολίτης ή οι ίδιοι αυτή είναι η πρακτική. Σε όποιον αρέσει, σε όποιον δεν αρέσει… γιατί σε εμένα δεν αρέσει κάτι άλλο. Δεν μπορεί να κρίνεται συνεχώς η δράση του αστυνομικού που είναι συγκεκριμένη με βάση την πολιτική ιδεολογία του καθενός που κυβερνάει» πρόσθεσε ο κ. Πάκος.

Ο ίδιος τόνισε ότι το γεγονός πως ένας αστυνομικός απαθανατίστηκε κρατώντας με “γυμνά” χέρια ένα μικρό μαχαίρι, το οποίο πιθανότατα είναι το μαχαίρι το οποίο λέγεται ότι κρατούσε νωρίτερα ο Ζακ Κωστόπουλος είναι θέμα χρόνου. Όπως ανέφερε ο αστυνομικός μέσα σε δευτερόλεπτα έπρεπε να αντεπεξέλθει στο συγκεκριμένο περιστατικό – ενώ το 33χρονο θύμα ήταν ήδη αναίσθητο στον πεζόδρομο  – όποτε και για αυτό κρατάει με γυμνά χέρια το μαχαίρι.

Δείτε όλα όσα δήλωσε

Πηγή: ΑΝΤ1 και Εφημερίδα των Συντακτών

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις