Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Ζακ Κωστόπουλος: Σπαρακτικό κείμενο της μητέρας του για τα τρία χρόνια από τη δολοφονία του

Ζακ Κωστόπουλος τοξικολογικές εξετάσεις

Τρία χρόνια συμπληρώνονται σήμερα (21.09.2021) από την ημέρα που ο Ζακ Κωστόπουλος έπεφτε νεκρός έξω από ένα κοσμηματοπωλείο στην οδό Γλάδστωνος στην Ομόνοια.

Από τότε μέχρι σήμερα, η δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου είναι ένα έγκλημα χωρίς τιμωρία, αφού η δίκη για τα όσα έγιναν και καταγράφηκαν από κινητά εκείνο το μεσημέρι στην οδό Γλάδστωνος, δεν έχει καν ξεκινήσει.

Σήμερα, τρία χρόνια από την ημέρα που ο Ζακ Κωστόπουλος άφηνε την τελευταία του πνοή, στη σελίδα Justice For Zak/Zackie δημοσιεύεται ένα κείμενο 157 λέξεων. 157 σπαρακτικών λέξεων, γραμμένων από τη μαμά του.

Το συγκλονιστικό της κείμενο κλείνει έτσι: «Παιδί μου, ομόρφυνες τον κόσμο με τα λόγια σου, την καλοσύνη και τη συμπόνια σου, την ευγενική σου ψυχή και την αγάπη σου.

Και τρία χρόνια λείπεις κι άφησες ανοιχτές πληγές και τη μαγεία σου να πλανάται στον αέρα και να ψάχνει κάπου να φωλιάσει.

Η χρυσόσκονη που σκόρπισες φεύγοντας, ταξιδεύει στην ατμόσφαιρα και είναι σαν να μας κλείνεις το μάτι και να λες “Εδώ είμαι, οι πράξεις μου, τα λόγια μου, τα γραπτά μου είναι εδώ. Συνεχίστε μέχρι που κάθε παπούτσι που κλωτσά να γίνει στάχτη στο χώμα της κόλασης. Η μαμά σου».

Το κείμενο της μητέρας του

«Σε κοιτάζω

κι είσαι ένα πλάσμα αλλόκοτο και κατανοητό συνάμα.

Στο κεφάλι σου υπάρχουν

μικρά μαύρα φίδια,

τα μάτια σου λάμπουν

από το φως της αλήθειας

ή μήπως από τη χρυσή σκιά που έβαλες;

Τα χείλη σου στάζουν κόκκινο αίμα

ή μήπως είναι το κόκκινο κραγιόν σου;

Τα χέρια σου είναι ορθάνοιχτα και πελώρια

πώς να χωρέσουν όλοι οι πονεμένοι σε μια αγκαλιά;

Παιδί μου,

ομόρφυνες τον κόσμο με τα λόγια σου, την καλοσύνη και τη συμπόνια σου, την ευγενική σου ψυχή και την αγάπη σου.

Και τρία χρόνια λείπεις

κι άφησες ανοιχτές πληγές και τη μαγεία σου να πλανάται στον αέρα και να ψάχνει κάπου να φωλιάσει.

Η χρυσόσκονη που σκόρπισες φεύγοντας, ταξιδεύει στην ατμόσφαιρα και είναι σαν να μας κλείνεις το μάτι και να λες “Εδώ είμαι, οι πράξεις μου, τα λόγια μου, τα γραπτά μου είναι εδώ.

Συνεχίστε μέχρι που κάθε παπούτσι που κλωτσά να γίνει στάχτη στο χώμα της κόλασης.

Η μαμά σου.

 

Το μεσημέρι της 21ης Σεπτεμβρίου του 2018, ο Ζακ Κωστόπουλος είχε μπει σε κοσμηματοπωλείο στην Ομόνοια και ενώ φαινόταν (όπως καταγράφηκε στα βίντεο) πως ήταν σε σύγχυση και πέρασε μέσα από τζάμια για να βγει έξω, με το πρόσχημα πως επρόκειτο για κλέφτη, ο κοσμηματοπώλης και ένας άλλος άνδρας τον χτύπησαν αλύπητα.

Όταν έφτασε στο σημείο η αστυνομία και ενώ ήταν σχεδόν αναίσθητος, δέχτηκε χτυπήματα και από αστυνομικούς.

Η δίκη για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου είχε προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 6 Νοεμβρίου 2020 αλλά αναβλήθηκε επ’ αόριστον λόγω κορονοϊού.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις