Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Ζακ Κωστόπουλος: Συγκέντρωση για τον ένα χρόνο από τον θάνατό του

Ζακ Κωστόπουλος: Συγκέντρωση για τον ένα χρόνο από τον θάνατό του

Τρεις χιλιάδες πολίτες πήραν μέρος στη συγκέντρωση και πορεία στην μνήμη του Ζακ Κωστόπουλου στην Αθήνα.
Ένας χρόνος συμπληρώνεται από τον θάνατό του.
Περίπου στις 18:00 άνοιξαν οι δρόμοι που είχαν κλείσει.

Συγκέντρωση και πορεία το κέντρο της Αθήνας από μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, συλλογικότητες και κόμματα της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς. Τρεις χιλιάδες άνθρωποι, σύμφωνα με την εκτίμηση της αστυνομίας, στην κινητοποίηση μνήμης για τον Ζακ Κωστόπουλο.

Στο ύψος της Βουλής οι διαδηλωτές κράτησαν 1′ λεπτό σιγή για τον αδικοχαμένο Ζακ. Η πορεία κατέληξε στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ είχαν κλείσει η λεωφόρος Πανεπιστημίου και το Σύνταγμα.

Στα Προπύλαια έγινε μία ενημέρωση στους πολίτες από τους διοργανωτές της κινητοποίησης, η οποία ολοκληρώθηκε λίγα λεπτά πριν τις 18:00 το απόγευμα.

Η αρχή της πορείας για τον Ζακ

Η συγκέντρωση είχε ξεκινήσει από την Γλάδστωνος στο κέντρο της Αθήνας, εκεί που ακριβώς πριν ένα χρόνο έχανε την ζωή του ο Ζακ Κωστόπουλος, σε μια υπόθεση που συγκλόνισε το πανελλήνιο.

Οι συγκεντρωμένοι ύψωσαν πανό και διαδήλωσαν ειρηνικά, ενώ στη συνέχεια ξεκίνησαν πορεία προς το Σύνταγμα και τη Βουλή.

Από νωρίς, είχαν κλείσει, η Πατησίων, η Πανεπιστημίου και η Σταδίου.

“Στην Ομόνοια δεν έγινε ληστεία, μπάτσοι και αφεντικά κάναν δολοφονία”, “αυτό είναι σωστό, κλωτσιές με δωδεκάποντα να βάλετε μυαλό”, “η Ελλάδα να πεθάνει να ζήσουμε εμείς, στο διάολο οικογένεια, θρησκεία και πατρίς”, τα συνθήματα που ακούγονται”.

Η πορεία ήταν ήρεμη και δεν υπήρχε αστυνομική δύναμη για την περιφρούρησή της, παρά μόνο για τον έλεγχο της κυκλοφορίας στους δρόμους.

Δείτε τις εικόνες του newsit.gr

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΑΡΙΟΣ ΑΡΑΒΑΝΤΙΝΟΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις