Ελλάδα

Ζακ Κωστόπουλος: Υπόμνημα στην Όλγα Γεροβασίλη κατέθεσε η οικογένειά του

Έχει περάσει σχεδόν ενάμισης μήνας από την ημέρα που ο Ζακ Κωστόπουλος έπεσε νεκρός έξω από κοσμηματοπωλείο στην οδό Γλάδστωνος. Η οικογένειά του κατέθεσε υπόμνημα στην υπουργό Προστασίας του Πολίτη, με την Όλγα Γεροβασίλη να δεσμεύεται πως για το θάνατο του 33χρονου ακτιβιστή θα χυθεί άπλετο φως.

Ήταν 21 Σεπτεμβρίου όταν ο Ζακ Κωστόπουλος άφησε την τελευταία του πνοή στο πεζοδρόμιο της οδού Γλάδστωνος. Η οικογένειά του, με υπόμνημα που κατέθεσε την Τρίτη (06.11.2018) στην Όλγα Γεροβασίλη, ζητά να διερευνηθεί λεπτομερώς η υπόθεση και κυρίως η συμπεριφορά των εμπλεκομένων.

Η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, όπως αποκάλυψε ο Νίκος Κωστόπουλος, αδερφός του Ζακ, μιλώντας την Τετάρτη (07.11.2018) στην εκπομπή «Άλλη Διάσταση» στην ΕΡΤ1, δεσμεύτηκε πως η υπόθεση θα ερευνηθεί σε βάθος και θα διαλευκανθεί.

[read4more]

«Είχα μια τηλεφωνική επικοινωνία. Δεσμεύτηκε ότι θα κάνει τα δέοντα ώστε να λυθεί και αν εξιχνιαστεί η υπόθεση. Κρατάω τη δέσμευσή της και περιμένω να δω αποτελέσματα», τόνισε ο Νίκος Κωστόπουλος αναφερόμενος στην επικοινωνία με την Όλγα Γεροβασίλη.

Στο υπόμνημά της προς την υπουργό Προστασίας του Πολίτη, η οικογένεια του Ζαν Κωστόπουλου, στέκεται στην ελλιπή αρχική δικογραφία και στο γεγονός πως δεν διασφαλίστηκε ποτέ ο χώρος μπροστά από το κοσμηματοπωλείο. «Βιντεοληπτικό υλικό δυστυχώς δεν κατασχέθηκε και ενώ έγιναν πολλά αιτήματα στον ανακριτή, δυστυχώς δεν υπήρχε αποτέλεσμα», είπε ο Νίκος Κωστόπουλος. Σημείωσε επίσης ότι δεν έγινε ποτέ σωστή αυτοψία στο χώρο αφού «άφησαν τον ιδιοκτήτη να καθαρίσει το χώρο, επίσης η πόρτα και ο μηχανισμός δεν ελέγχθηκαν».

Καίριο ζήτημα, για τον Νίκο Κωστόπουλο, είναι η ταυτοποίηση των προσώπων που φαίνονται στα video και ιδιαίτερα η ταυτοποίηση του ανθρώπου με την κίτρινη μπλούζα, που σε video από εκείνη την ημέρα, φαίνεται να μην αφήνει στον Ζακ Κωστόπουλο να μπει στον «Βενέτη» μετά από συνομιλία λίγων δευτερολέπτων. Σύμφωνα με τον αδερφό του 33χρονου ακτιβιστή, το πρόσωπο αυτό, με την κίτρινη μπλούζα, «είναι παρών σε όλο το συμβάν».

Χαρακτήρισε δε εντυπωσιακό ότι ενώ η οικογένεια μέσω των δικηγόρων που την εκπροσωπούν κατέθεσε αίτημα, στις 9 Οκτωβρίου, να αναγνωριστούν τα πρόσωπα που φαίνονται στα video, η αστυνομία, απάντησε μια μέρα μετά πως δεν μπορούν να βρεθούν αυτά τα άτομα.

Στο υπόμνημα προς την Όλγα Γεροβασίλη, η οικογένεια του Ζακ Κωστόπουλου ζητά να ενημερωθεί για την ΕΔΕ που έχει διαταχθεί, καθώς «έχουν περάσει αρκετές μέρες και δεν έχουμε ενημέρωση». Δεν απέκλεισε η καθυστέρηση αυτή να οφείλεται στις κρίσεις στην Αστυνομία.

Ο Νίκος Κωστόπουλος ζήτησε να διερευνηθούν οι πειθαρχικές και ποινικές ευθύνες σε σχέση με το ΕΚΑΒ. «Κι εκεί θεωρώ ότι υπάρχουν ευθύνες αφού δεν έγινε επί τόπου προσπάθεια ανάνηψης» είπε και πρόσθεσε πως «σύμφωνα με μαρτυρίες δυο ανθρώπων που ήταν εκεί δεν παρενέβησαν στο λιντσάρισμα, τα δεματικά δεν λύθηκαν ποτέ και η αντιμετώπισή τους δεν ήταν αυτή που έπρεπε».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Χειροπέδες σε 45χρονη οικιακή βοηθό που έκλεβε κοσμήματα και χρήματα από σπίτια που εργαζόταν
Η 45χρονη έψαχνε άτομα ΑΜΕΑ ή υπερήλικες που έψαχναν οικιακή βοηθό και στην συνέχεια επικοινωνούσε μαζί τους με ψεύτικα στοιχεία και με τηλεφωνικές συνδέσεις καταχωρημένες σε στοιχεία ανύπαρκτων αλλοδαπών
Κλοπές
Οι αγρότες ετοιμάζονται για «ρεβεγιόν» στα μπλόκα: Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις, σκληραίνει η στάση τους μετά τις γιορτές
Παρόλο που οι αγρότες είναι αποφασισμένοι να αλλάξουν χρόνο στα μπλόκα, θα διευκολύνουν την διέλευση των οχημάτων στα εθνικά δίκτυα για 3 μέρες, όμως αναμένεται να σκληρύνουν τη στάση τους μετά τις γιορτές
Στο κέντρο της Λάρισας τα τρακτέρ απο το μπλόκο της Νίκαιας
147
Σοκάρει ο 5ος ορειβάτης που ακύρωσε την ανάβαση στα Βαρδούσια όρη: «Γλίτωσα αλλά πάει η μία ζωή που είχα»
«Ότι τι μου επιφυλάσσει η μοίρα παιχνίδια; Όχι δεν είναι μια δεύτερη ευκαιρία γιατί ήδη μου την πήρε την μία ευκαιρία παίρνοντας τους φίλους μου» λέει ο πέμπτος ορειβάτης
Τα θύματα στα Βαρδούσια όρη