Τετάρτη, 1 Μαΐ
22oC Αθήνα

Ζάζαρη: Αυτή είναι η άγνωστη ελληνική λίμνη – καθρέφτης

Ζάζαρη: Αυτή είναι η άγνωστη ελληνική λίμνη – καθρέφτης

Υπάρχουν αρκετές και γνωστές λίμνες στην Ελλάδα που αποτελούν μάλιστα βασικά αξιοθέατα ταξιδιωτικών προορισμών μας.

Η λίμνη Ιωαννίνων ή η λίμνη της Καστοριάς είναι λίμνες πόλεων που αποτελούν αντικείμενο θαυμασμού εκατοντάδων τουριστών κάθε χρόνο ενώ η λίμνη Δόξα ανήκει σε αυτές που έλκουν τους φυσιολάτρες και όσους θέλουν πιο χαλαρές στιγμές ηρεμίας σε μικρά χωριά ή κωμοπόλεις.

Υπάρχουν όμως και άγνωστες λίμνες που έχουν τη δική τους ξεχωριστή ομορφιά και αξίζει να τις γνωρίσεις και να τις βάλεις στο πρόγραμμα για να τις επισκεφθείς στο μέλλον.

Μια τέτοια περίπτωση αποτελεί αναμφίβολα η λίμνη Ζάζαρη, μια άγνωστη αλλά μεγάλης ομορφιάς λίμνη η οποία βρίσκεται στη δυτική Μακεδονία και συγκεκριμένα στη Φλώρινα. Ένα ανέγγιχτο κόσμημα της περιοχής που γοητεύει όποιον βρεθεί εκεί τυχαία ή ηθελημένα.

Η λίμνη Ζάζαρη είναι, λοιπόν, μια ειδυλλιακή λίμνη σε ένα πανέμορφο φυσικό τοπίο στη Φλώρινα. Οι ντόπιοι συνηθίζουν να την αποκαλούν και λίμνη Αγίων Θεοδώρων ενώ είναι περισσότερο γνωστή ούτως ή άλλως σε όσους ζουν κοντά και όχι σε ταξιδιώτες.

Η μικρή αυτή λίμνη που μοιάζει με καθρέφτης βρίσκεται στα νότια του νομού Φλωρίνης και αποτελεί την πιο άγνωστη από τις υπόλοιπες λίμνες του νομού, δηλαδή τη Βεγορίτιδα, τη Χειμαδίτιδα και των Πετρών.

Είναι μία από τις λίμνες της υδρολογικής λεκάνης που σχηματίζεται ανάμεσα στα όρη Βέρνο, Βόρας, Άσκιο και Βέρμιο, έχει έκταση περίπου δύο τετραγωνικά χιλιόμετρα και βρίσκεται σε υψόμετρο 602 μέτρων με μέσο βάθος τα 4,6 μέτρα.

Διαβάστε περισσότερα στο exploringgreece.tv.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις