Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Ζέστη, άπνοια και καταιγίδες στα ηπειρωτικά

Ζέστη, άπνοια και καταιγίδες στα ηπειρωτικά

Οι καταιγίδες μικρής διάρκειας στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και η μικρή πτώση της θερμοκρασίας στα δυτικά και βόρεια θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού για την Τετάρτη.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός προβλέπεται με παροδικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές η καταιγίδες κυρίως τις απογευματινές ώρες στη Μακεδονία. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά όποτε ενδέχεται να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά της ηπείρου και της δυτικής Στερεάς. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και τοπικά στο Ιόνιο 5 πρόσκαιρα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός προβλέπεται αρχικά αίθριος, σταδιακά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και τις απογευματινές κυρίως ώρες θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες στη Θεσσαλία και πιθανώς τη Στερεά. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και στα νότια δυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 38 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στην Κρήτη δυτικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και στα Δωδεκάνησα έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος και μόνο το απόγευμα στα βόρεια θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός προβλέπεται με λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές η καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Αύριο Πέμπτη, γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός σε όλη τη χώρα, με τη θερμοκρασία σε μικρή πτώση κυρίως σε δυτικά, κεντρικά και βόρεια. Σε Μακεδονία, Θράκη, Θεσσαλία, ανατολική Στερεά και Εύβοια θα έχουμε παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε