Ελλάδα

Ζέττα Μακρή για σχολική χρονιά: Εξετάζεται η παράταση – Τι είπε για τις Πανελλήνιες, αξιολόγηση εκπαιδευτικών

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το Υπουργείο Παιδείας εξετάζει ακόμη και την παράταση της σχολικής χρονιάς, οπως ανέφερε στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή.

«Έχει πέσει στο τραπέζι το σενάριο για παράταση της σχολικής χρονιάς. Εξετάζεται» ανέφερε η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή, λέγοντας μάλιστα ότι θα είναι λιγότερη από ένα μήνα.

«Και αν γίνει δεν θα γίνει γιατί δεν έχει καλυφθεί η ύλη, αλλά γιατί πρέπει τα παιδιά για κοινωνικούς και ψυχολογικούς λόγους, να ξανά έρθουν στα σχολεία» πρόσθεσε η υφυπουργός Παιδείας.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι δεν εξετάζεται η περικοπή των διακοπών του Πάσχα.

Σε ότι αφορά στην επαναλειτουργία των σχολείων, υποστήριξε ότι «κάθε εβδομάδα συζητείται από τους ειδικούς το θέμα της επαναλειτουργίας των σχολείων. Όταν έχουμε την εισήγησή τους θα πάρουμε την πολιτική απόφαση. Θέλουμε τα σχολεία να λειτουργήσουν δια ζώσης όταν οι ειδικοί ανάψουν το πράσινο φως».

Τι θα γίνει με τα φροντιστήρια

Η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή, μίλησε και για το γεγονός ότι τα φροντιστήρια παραμένουν κλειστά, κάτι που όπως είπε δεν οφείλεται στο Υπουργείο Παιδείας.

«Δεν το έχουμε ξεχάσει το άνοιγμα των φροντιστηρίων. Απλώς οι ειδικοί θεωρούν ότι επειδή εκεί δεν είναι μια συγκεκριμένη ομάδα μαθητών, δεν μπορούμε για λόγους συγχρωτισμού και μετάδοσης ασθένειας, να επιτρέψουμε το άνοιγμα. Δεν είναι αυθαίρετη απόφαση του υπουργείου. Είναι απόφαση που επιβάλλεται, υποδεικνύεται και συμβαδίζει με τις οδηγίες των ειδικών», εξήγησε.

Αξιολόγηση εκπαιδευτικών

Επιπλέον, αναφέρθηκε στο θέμα της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών και στις αντιδράσεις τους για το ζήτημα. «Αξιολόγηση περιλαμβανόταν και στο νόμο Γαβρόγλου. Δυστυχώς είμαστε η μία από τις δύο ευρωπαϊκές χώρες που δεν υπάρχει αξιολόγηση. Όταν κοινή παραδοχή είναι ότι πρέπει να αξιολογούνται οι εκπαιδευτικές μονάδες, η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και η συνδικαλιστική ηγεσία των εκπαιδευτικών θα βρουν τον τρόπο που θα γίνει».

Πανελλήνιες

Σχετικά με τις Πανελλήνιες η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή, ανέφερε, ότι στόχος είναι να γίνουν στην ώρα τους, ενώ υπενθύμισε ότι από τον Ιανουάριο μειώθηκε κατά 30% η ύλη. Τέλος, δήλωσε ότι από τον προσεχή Σεπτέμβριο, στο Εργαστήριο Δεξιοτήτων που θα εισαχθεί σε πολλά σχολεία θα περιλαμβάνεται και η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Γιορτή Πολεμικής Αεροπορίας: Εντυπωσιακές εικόνες από την επίδειξη F-16 της ομάδας «Ζευς» στη Λάρισα
Το μαχητικό αεροσκάφος πραγματοποίησε εντυπωσιακούς ελιγμούς στον ουρανό της πόλης, προσφέροντας ένα ξεχωριστό θέαμα στους θεατές που βρέθηκαν στην αεροπορική βάση για τον εορτασμό
Εντυπωσιακές εικόνες από την επίδειξη F-16 της ομάδας «Ζευς»
18
Τα μηνύματα που έστελναν τα μέλη του κυκλώματος με τη φοροδιαφυγή και τους «αχυρανθρώπους» - «Κάνω έναρξη τον νέο με την πιτσαρία, κάνε πιστοποίηση της ταυτότητας»
Είχαν στήσει τέσσερα δίκτυα με επικεφαλής δικηγόρους και λογιστές και τα οποία έλεγχαν δεκάδες καταστήματα εστίασης και κέντρα διασκέδασης χρησιμοποιώντας διάφορους «αχυρανθρώπους», από σερβιτόρους, πορτιέρηδες και λαντζέρισες μέχρι και... νεκρούς
18 συλλήψεις από την ΑΑΔΕ 104
Ερρίκος Πετιλόν: Οι έρωτες με την Ούρσουλα Άντρες και την πριγκίπισσα Στεφανί, η οικονομική καταστροφή και η φυλάκιση στο Μαϊάμι για ναρκωτικά
Στα μέσα της δεκαετίας του 1970, η φωτογράφος Καλλιόπη τον εντόπισε στο νησί και του πρότεινε φωτογράφιση για την ιταλική Vogue
Ο Ερρίκος Πετιλόν 28