Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Ζέττα Μακρή σε Live News: Το ποσοστό εμβολιασμού στις ηλικίες 12-14 ετών έχει φτάσει στο 30%

Ζέττα Μακρή σε Live News: Το ποσοστό εμβολιασμού στις ηλικίες 12-14 ετών έχει φτάσει στο 30%

Συναγερμός έχει σημάνει στους υγειονομικούς και αγωνία στους γονείς η επαναλειτουργία των σχολείων. Η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή μιλώντας στο Live News τόνισε πως «σε κάθε περίπτωση υπάρχει – δεν υπάρχει η υποδομή το θέμα ενός παιδιού που νοσηλεύεται μας δυσαρεστεί».

Στη συνέχεια η κ. Μακρή αναφέρθηκε στο ποσοστό των εμβολιασμών στα παιδιά και στο πόσο έχει αυξηθεί.

Συγκεκριμένα ανέφερε πως: «στις μικρές ηλικίες 12 – 14 είχαμε ένα ποσοστό 11% κι έχει φτάσει στο 30%. Η ενημέρωση που γίνεται έχει αποδώσει. Θα ανακοινωθεί από το Υπουργείο μας προσπάθεια ενημέρωσης από παιδιάτρους».

«Αυξάνεται ο αριθμός των νεαρών παιδιών που καταφεύγουν στον εμβολιασμό», σημείωσε.

«Το ποσοστό των φοιτητών φτάνει το 73%. Η προσπάθεια της πολιτείας να ενημερώσει και να πείσει αποφέρει καρπούς. Από την επόμενη εβδομάδα θα αναλάβουμε κι άλλες πρωτοβουλίες», τόνισε η κ. Μακρή

Σε ερώτηση για τη θέση του κ. Σαρηγιάννη ότι για να κλείσει ένα τμήμα στο 50% είναι μεγάλο, ανέφερε: «αντιλαμβάνεστε ότι το Υπουργείο είναι υποχρεωμένο θεσμικά να συνομιλεί με την Επιτροπή και οι αποφάσεις λαμβάνονται μετά τις δικές τους εισηγήσεις. Προφανώς όταν η επιτροπή ειδικών υπέδειξε 50 +1 αλλά τον αυστηρό έλεγχο είχε υπόψιν της όλες τις παραμέτρους».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις