Ελλάδα

Ζητούν την παρέμβαση Παπανδρέου οι διαμεταφορείς

Επιστολή στον πρωθυπουργό ζητώντας την παρέμβασή του για να επιστρέψουν οι ομαλοί ρυθμοί λειτουργίας στην αγορά απέστειλαν οι διαμεταφορείς.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στην επιστολή του Συνδέσμου Διεθνών Διαμεταφορέων Ελλάδος και Επιχειρήσεων Logistics αναφέρεται ότι οι 100 εταιρείες – μέλη του Συνδέσμου που απασχολούν πάνω από 6.000 εξειδικευμένα στελέχη, συμμετέχουν υπέρ του 1% στο Α.Ε.Π. και έχουν επιχειρηματική παρουσία σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες όπως στην Ιταλία, Αγγλία, Ισπανία, Βέλγιο, Κύπρο, Βουλγαρία, Ρουμανία κ.α.

Ο κλάδος, τονίζεται στην επιστολή, βρίσκεται σήμερα με πάνω από 10.000 containers που βρίσκονται εγκλωβισμένα στα λιμάνια όλης της χώρας, εκατοντάδες βαγόνια παραμένουν έμφορτα σε σιδηροδρομικούς σταθμούς, χιλιάδες φορτηγά αυτοκίνητα παραμένουν εγκλωβισμένα σε μπλόκα των εθνικών οδών, σε λιμάνια και σταθμούς, σε Ελλάδα και εξωτερικό, με κίνδυνο αλλοίωσης ή καταστροφής των μεταφερομένων εμπορευμάτων.

Συνέπεια όλων των παραπάνω είναι: ένα εκατομμύριο τ.μ. στεγασμένων αποθηκευτικών χώρων να μην αξιοποιούνται παραγωγικά, να μην εξυπηρετείται η εφοδιαστική αλυσίδα και πολύ μεγάλος αριθμός από τους 6.000 εργαζόμενους κινδυνεύουν να απολέσουν την εργασία τους, ενώ η εξαγωγική δραστηριότητα της χώρας έχει πληγεί ανεπανόρθωτα και έχει τρωθεί η εξωστρέφεια μας, με ότι αυτό συνεπάγεται για την εθνική μας οικονομία.

Σύμφωνα με το Σύνδεσμο οι επιχειρηματικές ζημιές που υφίστανται όλες οι εταιρείες του κλάδου εν γένει και συνολικά η εθνική μας οικονομία αγγίζουν τα πολλά εκατομμύρια ευρώ ανά ημέρα αφού οι ακυρώσεις παραγγελιών / συμφωνιών, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, διαδέχονται η μία την άλλη με αποτέλεσμα μοιραίως και την μείωση της συνεισφοράς του κλάδου μας στο ΑΕΠ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Στο μικροσκόπιο η διεθνής ομάδα χάκερ KillSec: Το USB με τις συνομιλίες και τα ευρήματα των αρχών στο σπίτι του 18χρονου προγραμματιστή
Από το σπίτι κατασχέθηκαν ένας φορητός υπολογιστής, τέσσερα κινητά τηλέφωνα, δύο σκληροί δίσκοι, δύο USB sticks και μία ατζέντα με χειρόγραφες σημειώσεις
Χάκερ
H Νατάσα Παζαΐτη στο Race for the Cure μαζί με τα δίδυμα παιδιά της, Αλίκη και Αλέξανδρο
Η συμμετοχή της ομάδας της στο Race for the Cure έχει ως στόχο να ενώσει γυναίκες που νοσούν, γυναίκες που έχουν νικήσει τη νόσο του καρκίνου του μαστού, αλλά και όλους όσοι στηρίζουν τη σημασία της πρόληψης
Αλέξανδρος Καραμανλής-Νατάσα Παζαΐτη-Αλίκη Καραμανλή
Social media: Αντίστροφη μέτρηση για το μπλόκο στους ανήλικους κάτω των 15 ετών – Η επαλήθευση της ηλικίας και ο ρόλος των γονιών
«Τα παιδιά μας, στην ουσία, εμάς βλέπουν και κάνουν αυτά τα οποία κάνουμε. Άρα θα πρέπει πρώτα, νομίζω, εμείς να κοιταχτούμε στον καθρέφτη και μετά να πάμε στα παιδιά μας να πούμε οτιδήποτε»
REUTERS