Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

Ενέκρινε το ΔΣ της ΔΕΠΑ την εξαγορά από την Shell της ΕΠΑ Αττικής και ΕΔΑ Αττικής αντί 150 εκατομμυρίων ευρώ

ΔΕΠΑ ενέργεια

Ολοκληρώθηκε το deal της συμφωνίας ανάμεσα στην ΔΕΠΑ και την Shell για την ΕΠΑ Αττικής και την ΕΔΑ Αττικής, με την επικύρωση της συμφωνίας από το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΠΑ.

Είχε προηγηθεί η έγκριση της πώλησης του 51% της ΖeniΘ, για την οποία έχει υπογραφεί η οριστική συμφωνία, η οποία τώρα εξετάζεται από την Επιτροπή Ανταγωνισμού και αναμένεται η απόφαση εντός ενός μηνός.
Τώρα πλέον απομένει οι γενική συνέλευση των μετόχων (ΤΑΙΠΕΔ και ΕΛΠΕ) της ΔΕΠΑ, ώστε να πάει το θέμα στην Επιτροπή Ανταγωνισμού και να ολοκληρωθεί και τυπικά η συμφωνία.
Σε ότι αφορά τον χρόνο, το πιθανότερο είναι να ανάψει πράσινο φως μέσα στο καλοκαίρι ή το αργότερο στις αρχές Σεπτεμβρίου.
Το τίμημα για τις δύο εταιρείες είναι συνολικά 150 εκατ. ευρώ. Συγκεκριμένα, περίπου 39 εκατ. για την ΕΠΑ και 111 εκατ. για την ΕΔΑ. Τα ποσά αυτά ήταν εντός (και χαμηλά) των ορίων της αποτίμησης των συμβούλων της ΔΕΠΑ.
Το τίμημα που θα εισπράξει η ΔΕΠΑ για την πώληση του 51% της ΖeniΘ είναι 52 εκατ. ευρώ συν 5 εκατ. ευρώ το μέρισμα. Το ποσόν ήταν επίσης εντός και στο πάνω όριο της αποτίμησης του πωλητή.

Του Θανάση Παπαδή

Ενέργεια Τελευταίες ειδήσεις