Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Κομισιόν: Να συνεχιστεί με συνέπεια το άνοιγμα της αγοράς ενέργειας

Κομισιόν ενέργεια

Να υπάρχει συνέπεια και να συνεχιστεί το άνοιγμα της αγοράς ενέργειας ζήτησε ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής Ενέργειας της Κομισιόν Γεράσιμος Θωμάς μιλώντας σε συνέδριο της Ελληνικής Ένωσης για τα Οικονομικά της Ενέργειας.

Παράλληλα έκανε συστάσεις εκ μέρους της Ευρωπαικής Επιτροπής για τις διαρθρωτικές αλλαγές στην αγορά ηλεκτρισμού καθώς και στη διασφάλιση της οικονομικής βιωσιμότητας της ΔΕΗ.

Σημείωσε επίσης ότι στην Ελλάδα έχουν γίνει επιτεύγματα και τόνισε ότι χρειάζεται να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις στην αγορά ενέργειας. Αναφερόμενος στο θέμα της ΔΕΗ υπογράμμισε: «Πρέπει να διασφαλιστεί η οικονομική βιωσιμότητα της Επιχείρησης. Υπάρχουν πολιτικές ώστε να συμβεί αυτό αλλά και να έχει η Ελλάδα υγιή ανταγωνισμό στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας.»

Στρατηγικός επενδυτής

Από το βήμα του ίδιου συνεδρίου ο τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας της ΝΔ Κώστας Σκρέκας άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για την οικονομική κατάσταση της ΔΕΗ.

Με αφορμή τα οικονομικά αποτελέσματα υποστήριξε πως «η κατάσταση είναι σκοτεινή και μαύρη», επιρρίπτοντας εύθυμες στην κυβέρνηση για την ακύρωση του νόμου της μικρής ΔΕΗ. «Η δημόσια επιχείρηση βρέθηκε απροετοίμαστη στο μεταβατικό στάδιο της απελευθέρωσης της αγοράς», είπε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος επανέφερε την πρόταση της ΝΔ για είσοδο στρατηγικού επενδυτή στην εταιρία μετά την πώληση των λιγνιτικών μονάδων, ενώ διαβεβαίωσε πως το κόμμα του δεν θα επιτρέψει την οικονομική κατάρρευση της ΔΕΗ.

Ενέργεια Τελευταίες ειδήσεις