Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Τροπολογία… 115 σελίδων από τον Κουρουμπλή στην Βουλή για να ψηφιστεί μέσα σε λίγες ώρες

Τροπολογία… 115 σελίδων από τον Κουρουμπλή στην Βουλή για να ψηφιστεί μέσα σε λίγες ώρες

Αντιδράσεις προκάλεσε στην αντιπολίτευση η τροπολογία που έφερε και κατέθεσε εκπρόθεσμα στην Ολομέλεια ο Παναγιώτης Κουρουμπλής. Κι αυτό γιατί η τροπολογία ήταν… σε σχήμα νόμου, με 115 σελίδες, και έπρεπε να διαβαστεί και να ψηφιστεί μέσα σε μόλις.

Η τροπολογία – “μαμούθ” περιείχε 7 άρθρα, που το καθένα όμως έχει πληθώρα παραγράφους όπου η κάθε μια επιφέρει και μια διαφορετική ρύθμιση. Οι βουλευτές διαμαρτυρήθηκαν πως αυτό μόνο ευτελίζει την κοινοβουλευτική διαδικασία.

Οι εισηγητές και κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι των κομμάτων της αντιπολίτευσης χαρακτήρισαν την τροπολογία αυτή ένα ολόκληρο αυτόνομο νομοσχέδιο και κάλεσαν τον υπουργό ναυτιλίας να την αποσύρει, καθώς δεν έχει υπάρξει καμία κοινοβουλευτική διαβούλευση και ακρόαση φορέων και κανείς μέσα σε λίγη ώρα δεν είναι σε θέση να την μελετήσει.

Ο υπουργός Ναυτιλίας όμως παρ όλο που αναγνώρισε ότι η τροπολογία αυτή έχει κατατεθεί εκπρόθεσμα και επιφέρει πολλές ρυθμίσεις, ζήτησε… «κατανόηση» καθώς υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει νομικά να ρυθμιστούν και είναι θέματα στα οποία κανείς δεν μπορεί να διαφωνεί, όπως είπε.

Δείτε την τροπολογία εδώ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις