Πολιτικά

Ο ΣΥΡΙΖΑ και η «μητέρα των μαχών» για τα εργασιακά

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Από την σημερινή απεργιακή κινητοποίηση για το εργασιακό νομοσχέδιο ξεκινάει για τον ΣΥΡΙΖΑ η «μητέρα των μαχών». Αυτό επισημαίνουν τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης τα οποία επιδιώκουν την όσο μεγαλύτερη συμμετοχή των εργαζομένων σε αυτή την κινητοποίηση. 

Γι’ αυτό, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν μάλιστα χαρακτηριστικά ότι η κυβέρνηση θα πάρει ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι ο “περίπατος” που περιμένει πως θα κάνει στα εργασιακά, δεν θα είναι καθόλου “περίπατος”. «Θα είναι μια πρώτη μεγάλη μάχη, αλλά δεν θα είναι η τελευταία», λένε χαρακτηριστικά.             

«Με το νομοσχέδιο που φέρνει για τα εργασιακά, η κυβέρνηση θέλει να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του πιο αντιδραστικού κομματιού των εργοδοτών», ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος ο οποίος πρόσθεσε: «Πρόκειται για μία πολιτική που βάζει πλάτη στους απατεώνες, σε αυτούς που έχουν μάθει να κλέβουν στο μισθό, να μην πληρώνουν υπερωρίες, να μην ελέγχονται από την επιθεώρηση εργασίας».

Οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα αναφέρουν ακόμα ότι «η ΝΔ έδειξε από την αρχή πού ήθελε να το πάει στα εργασιακά, καθώς ένα από τα πρώτα πράγματα που έκανε όταν ανέλαβε τη διακυβέρνηση ήταν να μειώσει πάρα πολύ το ύψος των προστίμων που βάζει η επιθεώρηση εργασίας». Υποστηρίζουν μάλιστα με νόημα ότι «επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ο βασικός πολέμιος της ψηφιακής δήλωσης των υπερωριών ήταν ο ΣΕΒ, κεντρικό στέλεχος του οποίου ήταν το σημερινό “δεξί χέρι” του κ. Μητσοτάκη, o κ. Σκέρτσος». «Η μεταφορά του κ. Σκέρτσου από τον ΣΕΒ στο Μαξίμου δεν είναι φυσικά καθόλου τυχαία σε σχέση με την πολιτική που θέλει να ακολουθήσει η κυβέρνηση και τα συμφέροντα που επιδιώκει να εκφράσει».

Click4more Τσίπρας: «Καρφί» σε Μητσοτάκη μετά την θέση Μπάιντεν για τις πατέντες των εμβολίων

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ακόμα ότι «το νομοσχέδιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση για τα εργασιακά, επειδή ακριβώς μειώνει τους μισθούς, χτυπάει και τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα», δήλωσε ακόμα, εξηγώντας ότι «ο μειωμένος μισθός συνεπάγεται μείωση και της κατανάλωσης και επομένως μεγαλύτερη ύφεση για ένα μεγάλο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας».

«Είναι η ίδια πολιτική που εφαρμόστηκε το 2012 και απέτυχε παταγωδώς», είπε ο Νάσος Ηλιόπουλος. «Ήταν τότε που μειώθηκε σε ένα βράδυ ο κατώτατος μισθός κατά 23%, θεσπίστηκε ο υποκατώτατος μείον 32% για τους νέους και καταργήθηκαν οι συλλογικές συμβάσεις. Αντί αυτό να φέρει την ανάπτυξη, όπως έλεγαν τότε, ζήσαμε τη μεγαλύτερη ανεργία και τη χειρότερη ύφεση που είχε η χώρα σε όλη τη διάρκεια της κρίσης», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτικά
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτικά: Περισσότερα άρθρα
Παύλος Μαρινάκης: Εμείς πιστεύουμε στον διάλογο, αλλά δεν υποχωρούμε, διεκδικούμε και μεγαλώνουμε τη χώρα
«Η Ελλάδα επί των ημερών του Κυριάκου Μητσοτάκη εκπέμπει αυτοπεποίθηση που απορρέει από την ισχύ της, από τον σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και από τις πράξεις» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης
Στα άκρα η κόντρα της ΕΛΑΣ με την κυβέρνηση για τα καύσιμα: Στο στόχαστρο τα κέρδη των διυλιστηρίων
Σε κεντρικό πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση μετατρέπει η Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη την ακρίβεια στα καύσιμα, μετά και τις δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔ, Σπύρου Κουλκουδίνα
Αλέξης Τσίπρας, ΕΛΑΣ 26
Κυριάκος Μητσοτάκης στον ΟΗΕ με μήνυμα προς την Τουρκία: Η Ελλάδα δεν είναι κράτος ταραξίας αλλά παράγοντας ασφάλειας σε Ανατολική Μεσόγειο και Μέση Ανατολή
«Η Ελλάδα είναι γεφυροποιός χώρα, όχι κράτος - ταραξίας», ανέφερε χαρακτηριστικά και τόνισε ότι το casus belli που έχει διακηρύξει η Τουρκία αποτελεί «εστία έντασης»
Ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στο βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ
54