Τετάρτη, 24 Απρ.
18oC Αθήνα

Ανήλικοι εμπρηστές κάδων ανακύκλωσης

Ανήλικοι εμπρηστές κάδων ανακύκλωσης

Έκπληκτοι έμειναν οι πυροσβέστες της Καλαμάτας όταν αντιλήφθηκαν ότι οι κατά συρροήν εμπρηστές κάδων ανακύκλωσης  ήταν δύο… ανήλικοι, ηλικίας 11 και 12 μόλις ετών! 

 

Οι τελευταίοι εμπρησμοί 22 κάδων το βράδυ της Τρίτης, οδήγησαν τους πυροσβέστες του ανακριτικού γραφείου της υπηρεσίας στη συλλογή και των τελευταίων στοιχείων που χρειάζονταν για την αποκάλυψη της ταυτότητας των δραστών.

 
Οι δύο ανήλικοι ομολόγησαν πολυάριθμους εμπρησμούς κάδων και πρόκλησης φωτιάς σε ξερόχορτα, από το 2010 μέχρι και το βράδυ της περασμένης Τρίτης. 
 
Επίσης ομολόγησαν ότι έβαλαν φωτιά σε φορτηγό στις 27 Αυγούστου του 2010, καθώς και σε κατάστημα επισκευής και φύλαξης σκαφών στη 1 Νοεμβρίου του ίδιου χρόνου, φωτιά που είχε πάρει μεγάλη έκταση και έκαψε αρκετά σκάφη.
 
Λόγω του νεαρού της ηλικίας τους δεν μπορεί να ασκηθεί δίωξη εις βάρος τους δίωξη ή να κρατηθούν, ωστόσο απαγγέλθηκαν κατηγορίες στους γονείς τους για παραμέληση ανηλίκου. 
 
Επίσης της επόμενες ημέρες οι ανακριτικές αρχές της Πυροσβεστικής θα εξετάσουν κι άλλους ανήλικους οι οποίοι φέρονται ως συνεργοί του 11χρονου και του 12χρονου. 
 

Report it Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε