Σάββατο, 4 Μαΐ
17oC Αθήνα

Ακόμα καταβάλει η BP αποζημιώσεις για την πετρελαιοκηλίδα

Δύο χρόνια κλείνουν σήμερα 20/4/2012 από την έκρηξη που σημειώθηκε σε πλατφόρμα εξόρυξης πετρελαίου της Deepwater Horizon κοντά στις ακτές της Λουιζιάνα των ΗΠΑ.

Από την έκρηξη τότε έχασαν τη ζωή τους 11 άτομα ενώ ακολούθησε διαρροή  εκατομμύριων λίτρων πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού.
Διαρροή που προκάλεσε τόσο μεγάλες περιβαλλοντικές καταστροφές όσο και οικονομικές απώλειες.

Ο πετρελαϊκός κολοσσός ανακοίνωσε ότι βρίσκεται στα τελικά στάδια διακανονισμού πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων με τους αλιείς και άλλους ενάγοντες στην υπόθεση της μεγάλης οικολογικής καταστροφής που προκάλεσε πετρελαιοκηλίδα στον Κόλπο του Μεξικού το 2010.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε την Τετάρτη, αναφέρεται ότι ο διακανονισμός ανέρχεται γύρω στα 7,8 δισεκατομμύρια δολάρια. Επισημαίνει επίσης ότι το ποσό αυτό θα προέλθει από το ταμείο αποζημίωσης 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων το οποίο έχει ιδρύσει η εταιρεία.

Η BP αναφέρει ότι με την συμφωνία αυτή αποζημιώνεται «το μεγαλύτερο μέρος των οικονομικών απωλειών και των διεκδικήσεων ιατρικής περίθαλψης που προήρθαν από το ατύχημα της Deepwater Horizon και της πετρελαιοκηλίδας». Καταλήγει επίσης στο ότι και οι δύο πλευρές πιστεύουν πως ο διακανονισμός αποτελεί μία «δίκαιη, λογική και επαρκή επίλυση των διεκδικήσεων». Τώρα ο διακανονισμός πρέπει να εγκριθεί από δικαστή.

Κοινωνική ευθύνη Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε