Σάββατο, 4 Μαΐ
18oC Αθήνα

Ανασαίνει και πάλι ο Υμηττός

To 2007 ήταν ίσως η χειρότερη χρονιά για τον Υμηττό. Η πυρκαγιά κατέστρεψε ένα πανέμορφο μέρος του δάσους, που γειτνίαζε με κατοικημένες περιοχές. Σήμερα γίνονται προσπάθειες ν’ αναβιώσει και πάλι το τοπίο.

Μέσα στο 2012, σχεδιάζονται δύο αναδασώσεις με σκοπό να επουλωθούν οι πληγές από την πυρκαγιά του 2007 και να αποκατασταθεί μέρος της οικολογικής ισορροπίας του δάσους που χάθηκε.

Η περιβαλλοντική οργάνωση Φιλοδασική Ένωση Αθηνών, θα έχει την συμπαράσταση και την εθελοντική βοήθεια του ανθρώπινου δυναμικού της LeasePlan Hellas, που «υιοθέτησε» τμήμα του Αισθητικού Δάσους του Υμηττού.

Μια εταιρεία που η επιχειρηματική της δράση αναπτύσσεται στην χρονομίσθωση αυτοκινήτων και δεν έχει άμεση σχέση με το περιβάλλον, σχεδίασε περιβαλλοντικό πρόγραμμα, το GreenPlan, μέρος του οποίου είναι και οι αναδασώσεις στον Υμηττό.

Ηδη φυτεύτηκαν εκατοντάδες μικρά δενδρύλλια, με τη χρήσιμη καθοδήγηση και συμβολή των έμπειρων συνεργατών της Φιλοδασικής Ένωσης Αθηνών.

Η συνεργασία με τη Φιλοδασική Ένωση Αθηνών περιλαμβάνει και τη φροντίδα για την ανάπτυξη του Δάσους, σε τακτά χρονικά διαστήματα από το έμπειρο προσωπικό της.

Κοινωνική ευθύνη Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε