Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Απολογισμός Alpha Bank για το περιβάλλον

Αναρτήθηκε στο διαδίκτυο ο Απολογισμός Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης 2011, της τράπεζας που προβλέπει «πράσινες» πρωτοβουλίες και δράσεις και στο μέλλον. Εξοικονόμηση ενέργειας και νερού, ανακύκλωση και εθελοντικές αναδασώσεις ήταν στις άμεσες προτεραιότητες της για τον χρόνο που πέρασε.

Στον πέμπτο ετήσιο Απολογισμό της Alpha Bank, η τράπεζα αναγνωρίζει ότι η ανάπτυξη της οικονομίας εξαρτάται άμεσα από την βιωσιμότητα του οικοσυστήματος.

Για το 2011 ανακύκλωσε σημαντικές ποσότητες χαρτιού, πλαστικού, αλουμινίου (σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ανακύκλωσης), μπαταριών, κασετών γραφίτη (toners), μελανοδοχείων ηλεκτρονικού εξοπλισμού και λαμπτήρων.
Σε συνεργασία με Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις διοργάνωσε εκδηλώσεις περιβαλλοντικού περιεχομένου με τη συμμετοχή Εθελοντών της Τράπεζας.


 

Μεταξύ αυτών και η επί ετών συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης για την στήριξη του προγράμματος «Φύση χωρίς Σκουπίδια», με τη συμμετοχή σχολείων και ΟΤΑ από όλη την Ελλάδα.
 
Επίσης η τράπεζα συνεχίζει να στηρίζει και το 2011 τη «Φιλοδασική Ένωση Αθηνών» για μια σειρά αναδασώσεων και καθαρισμών δασικών δρόμων.
 
Η κατανάλωση του νερού, από δημόσια δίκτυα υδρεύσεως έφτασε το 22%. Κατέγραψε περισυλλογή αρχείου προς πολτοποίηση 168.600 κιλά, συντόνισε την περισυλλογή 7.149 τεμάχια toners και cartridges, κι απέστειλε 2.241 τεμάχια πεπαλαιωμένου ηλεκτρονικού εξοπλισμού προς ανακύκλωση.
 
Τέλος συγκέντρωσε και ανακύκλωσε 9.672 κιλά μπαταριών.
 
 Οι προμηθευτές του εξοπλισμού της τράπεζας (μηχανές καταμετρήσεως,φωτοτυπικά κ.α συμμετέχουν σε προγράμματα ανακύκλωσης εναλλακτικής διαχείρισης ενώ η Alpha Bank έχει αντικαταστήσει το ανακυκλωμένο φωτοτυπικό χαρτί Α4 με άλλο τύπο χαρτιού, eco efficient, δηλαδή χαμηλής ενεργειακής αναλώσεως σε ξύλο, νερό κι ενέργεια.
 
Ανάλογες επιλογές έχει πραγματοποιήσει και σε άλλα είδη του αναλώσιμου εξοπλισμού που χρησιμοποιεί.
 
 O απολογισμός έχει δημοσιευτεί στην ιστοσελίδα της τράπεζας ενώ κυκλοφορεί κι ανεξάρτητη έκδοση.

Κοινωνική ευθύνη Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε