Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Αποστολή Νερό: Πάρε Μέρος και Καθάρισες!

Αποστολή Νερό: Πάρε Μέρος και Καθάρισες!

 Εκστρατεία περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, από το Αποστολή Νερό και το MEDASSET.

Το περιβαλλοντικό πρόγραμμα «Αποστολή Νερό» του συστήματος της Coca-Cola στην Ελλάδα (Coca-Cola Τρία Έψιλον και Coca-Cola Hellas), ενώνει τις δυνάμεις του για ακόμα μια χρονιά με το MEDASSET, το Μεσογειακό Σύνδεσμο για τη Σωτηρία των Θαλασσίων Χελωνών και πραγματοποιούν την εκστρατεία περιβαλλοντικής ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, με σύνθημα «Πάρε Μέρος και Καθάρισες».

Η πρωτοβουλία περιλαμβάνει δράσεις εθελοντικού καθαρισμού ακτών με στόχο την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των τοπικών κοινωνιών σχετικά με το πρόβλημα των θαλάσσιων απορριμμάτων και υλοποιείται φέτος για πρώτη φορά με την υποστήριξη του Περιβαλλοντικού Προγράμματος του ΟΗΕ (UNEP/MAP).

 
Η εκστρατεία «Πάρε Μέρος και Καθάρισες» περιλαμβάνει τον καθαρισμό παραλιών σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Βόλο, Ηράκλειο, Σχηματάρι, Βραυρώνα και Αλυκή, την περίοδο Μάιο-Ιούνιο, με σκοπό τη συλλογή και απομάκρυνση των απορριμμάτων από τις τοπικές παραλίες.

Στις δράσεις συμμετέχουν ενεργά εθελοντές των τοπικών μαθητικών κοινοτήτων, σύλλογοι και ομάδες, Δήμοι και φορείς αλλά και πολίτες κάθε ηλικίας στις περιοχές όπου δραστηριοποιείται η εκστρατεία. 

 
Το πρόγραμμα “Αποστολή Νερό” και το MEDASSET συμμαχούν για να ευαισθητοποιήσουν το κοινό και να μετατρέψουν μικρές αλλά αποτελεσματικές ενέργειες και σωστές συνήθειες σε ουσιαστικό όφελος, όχι μόνο για το περιβάλλον, αλλά και τον άνθρωπο.
 
Στο πλαίσιο δέσμευσης της εκστρατείας «Πάρε Μέρος και Καθάρισες«, οι καθαρισμοί των ακτών θα επαναληφθούν στο τέλος της θερινής περιόδου, το διάστημα Σεπτέμβριος-Οκτώβριος.

Για  περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, επισκεφθείτε το www.apostolinero.com ή  το www.medasset.gr. 

 
Προγραμματισμένες δράσεις εθελοντικού καθαρισμού ακτών:
 
18/05/2012 – Δήμος Βόλου, Άναυρος 
24/05/2012 – Δήμος Αιγαιαλείας, Αλυκή
25/05/2012 – Δήμος Πατρέων, Δημορηγόπουλου 
30/05/2012. – Δήμος Μαρκοπούλου, Υγρότοπος Βραυρώνας 
08/06/2012 – Δήμος Ηρακλείου, Αμμουδάρα (Παγκρήτιο Στάδιο)

Δείτε το video:

 

Κοινωνική ευθύνη Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε