Σάββατο, 4 Μαΐ
18oC Αθήνα

«Ας το κάνουμε» Ελλάδα…

Το 2008 οι 50.000 εθελοντές της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης, καθάρισαν σε μία μέρα όλη την Εσθονία. Συγκέντρωσαν έτσι, 10.000 τόνους σκουπιδιών από δασικές εκτάσεις. Στις 29 Απριλίου, σειρά έχει η χώρα μας.

Το “Let’s Do It” έχει εξαπλωθεί πλέον σε όλο τον κόσμο. Μία φορά κάθε χρόνο πολίτες, μαθητές, περιβαλλοντικές οργανώσεις, «Όλοι μαζί» καθαρίζουν τις πόλεις τους περνώντας ένα μήνυμα αισιοδοξίας για το περιβάλλον.

Με πρωτοβουλία της Ελληνικής Εταιρείας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΕΕΔΣΑ) και του συλλόγου «Ώρα για Δράση» η προσπάθεια για την οργάνωση του μεγάλου οικολογικού event έχει ξεκινήσει. Ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή 76 φορείς.

Ανάμεσα τους οι δήμοι Αλμωπίας, Ανατολικής Μάνης, Βέροιας, Καλαμάτας, Βύρωνα, Γαλατσίου, σχολεία, όπως το 4ο Γυμνάσιο Γλυφάδας και το 4ο Δημοτικό Μυτιλήνης, πολλές περιβαλλοντικές οργανώσεις, πολιτιστικοί σύλλογοι αλλά και ιδιωτικές εταιρείες.

Με τον χάρτη απορριμμάτων για οδηγό (waste mapping) όπου ο καθένας μπορεί να φωτογραφίζει και να δημοσιεύει περιοχές με σκουπίδια, οι εθελοντές της διεθνούς καμπάνιας μέσα σε μια ημέρα φιλοδοξούν να καθαρίσουν από την γειτονιά μας έως τα σημαντικά οικοσυστήματα της χώρας μας.

Κοινωνική ευθύνη Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε